ALARK – Alarko Holding – Kap Haberi

Özel Durum Açıklaması (Genel)
A+ A-
Özet Bilgi
Şirketimiz ile Kazakistan Cumhuriyeti Çimkent Valiliği arasında imzalanan ön iyi niyet protokolü doğrultusunda yapılan arazi tahsis başvurusu.
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
17.11.2023
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz ile Kazakistan Cumhuriyeti Çimkent Valiliği (Akimat of Shymkent city, Republic of Kazakhstan) arasında 17.11.2023 tarihinde Kazakistan Cumhuriyeti’nin Çimkent şehrinde seralara ilişkin yatırım projelerin planlanması ve uygulanmasına yönelik karşılıklı anlayış ve işbirliği oluşturmayı konu alan ön iyi niyet protokolünün (Memorandum of Understanding) imzalandığı daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.
Bağlı Ortaklığımız TOO ALSERA KZ’nin söz konusu ön iyi niyet protokolü doğrultusunda yapmış olduğu arazi tahsis başvurusuna karşılık Kazakistan Cumhuriyeti Çimkent Valiliği tarafından iletilen cevap yazısında;
Çimkent şehrinde yer alan 2.084,50 dönüm alanın sera kompleksi inşasına ilişkin yatırım projesinin ifa edilmesi amacıyla ve bedelsiz olarak geçici tahsisine onay verildiği bildirilmiştir. Ayrıca, söz konusu geçici tahsis ile birlikte ileride imzalanacak yatırım sözleşmesinde belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla, yetkili kurum kararına dayanarak arazinin mülkiyetini bedelsiz olarak devralma hakkının tanındığı belirtilmiştir.
Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Bu Haberi Kap Sitesinde Görüntülemek İçin : https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1289256

Yorum yapın