DAGI – Dagi Giyim Sanayi – Kap Haberi

İlişkili Taraf İşlemleri
A+ A-
Özet Bilgi
İlişkili Taraf İşlemleri Raporu Sonuç Bölümü hk.
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
İlişkili Taraf İşlemleri
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi

Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Sermaye Piyasası Kurulu II.17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği, 10.maddesi doğrultusunda şirketler ile ilişkili tarafları arasındaki yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin bir hesap dönemi içerisindeki tutarının, alış işlemlerinde kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolara göre oluşan satışların maliyetine olan oranının, satış işlemlerinde kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolara göre oluşan hasılat tutarına olan oranının %10’dan daha fazla bir orana ulaşacağının öngörülmesi durumunda, şirket yönetim kurulu tarafından işlemlerin şartlarına ve piyasa koşulları ile karşılaştırılmasına ilişkin olarak bir rapor hazırlanır ve bu raporun tamamı veya sonucu KAP ‘ta açıklanır.
İlişkili taraflar ile 2023 yılında gerçekleşen ve 2024 yılında gerçekleşmesi muhtemel olan “Yaygınlık ve Süreklilik Arz Eden İşlemler” hakkında hazırlanan raporun sonuç kısmı aşağıdaki gibidir.
– Şirketimizin ilişkili tarafı olan Eros Tekstil San. ve Tic. A.Ş ve Koç Metalurji A.Ş ile yapılan ilişkili taraf satışlarının, 2023 hesap dönemi içerisinde kamuya açıklanan yıllık finansal tablolarda yer alan hasılat tutarına olan oranı %10’un altında gerçekleşmiştir.
– Şirketimizin ilişkili tarafı olan Eros Tekstil San. ve Tic. A.Ş ile yapılan ilişkili taraf alımlarının, 2023 hesap dönemi içerisinde kamuya açıklanan yıllık finansal tablolarda yer alan satılan malın maliyeti tutarına olan oranı %10’un üstünde gerçekleşmiştir.
– 2024 hesap döneminde de aynı niteklikteki işlemlerin belirlenen esaslara uygun olarak devam etmesi öngörülmekte olup, bu rapor ile ilişkili taraflarla yapılması muhtemel işlemlerin koşulları hakkında bilgi sunulmuştur.
Kamuoyuna duyurulur.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Bu Haberi Kap Sitesinde Görüntülemek İçin : https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1287637

Yorum yapın