CWENE – CW Enerji Mühendislik – Kap Haberi

İlişkili Taraf İşlemleri
A+ A-
Özet Bilgi
İlişkili Taraf Raporu
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
İlişkili Taraf İşlemleri
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi

Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 06 Mayıs 2024 tarihli toplantısında SPK’nın II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği kapsamında, ilişkili taraflarımız ile Şirketimiz arasındaki “Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemlere İlişkin Rapor” hazırlanarak onaylanmıştır.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği’nin “Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemler” başlıklı 10. maddesi çerçevesinde; 2023 yılında Şirketimizin ilişkili tarafları ile yapılan işlemlerinin, kamuya açıklanan 2023 yılı finansal tablolarında yer alan hasılat ve satışların maliyetine olan oranı yaklaşık %3 olarak gerçekleşmiştir.
2023 yılı içerisinde Şirketimizin ilişkili taraflarla gerçekleştirmiş olduğu işlemler hakkında detaylı bilgiler, 2023 hesap dönemine ilişkin kamuya açıklanan finansal tablolarımızın 5 no’lu dipnotunda açıklanmıştır.
Şirketimizin 2023 yılı hesap döneminde ilişkili tarafları ile yapılan kiralama, panel satımı işlemlerinin %10 sınırını aşmadığı; yapılan işlemlerin emsallerine ve/veya piyasa koşullarına uygun olduğu; öte yandan 2024 yılında Almanya’da mukim ilişkili tarafımız ile panel satışı konulu işlemlerin tutarının, hasılat ve satışların maliyetine olan oranının %10’u aşacağı öngörülmekte olup, ilişkili taraflarla 2024 yılında aynı koşullarda yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin yapılmasında sakınca olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.
Saygılarımızla

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Bu Haberi Kap Sitesinde Görüntülemek İçin : https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1282224

Yorum yapın