TRYKI – Tiryaki Agro Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. – Kap Haberi

Özel Durum Açıklaması (Genel)
A+ A-
Özet Bilgi
Yurtiçinde Kira Sertifikası İhracına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı Alınması
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi

Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin 29.04.2024 tarih ve 2024/012 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında, ZKB Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla, Şirketimizin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, Sermaye Piyasası Kurulu (“SPK”) tarafından yayınlanan Kira Sertifikaları Tebliği’nin (Seri: III-61.1; (“Tebliğ”)) 10. maddesinin 3. fıkrası çerçevesinde, ihraç belgesinin onaylanmasının kararlaştırıldığı SPK karar tarihinden itibaren bir yıl içinde, 1 (bir) yılı aşmayacak çeşitli vadelerde ve yönetim sözleşmesine dayalı olarak 1.000.000.000 TL (BirMilyarTürkLirası) ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine,

Kira sertifikalarının satış yöntemine, her bir tertibe ilişkin hüküm ve koşullarına, dayanak sözleşmelerine, fiyatlama, vade vb. gibi ihraca ilişkin esasların tespitine, toplamda yukarıda belirtilen tavan ile sınırlı olmak üzere miktarına, satış şekline ve ihraca esas olacak varlıklara ve/veya haklara karar verilmesi; ZKB VKŞ, Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve diğer danışmanlar ile görüşmeler yapılması ve sözleşme imzalanması; kira sertifikası ihraçları ile ilgili SPK, Merkezi Kayıt Kurulu A.Ş., Borsa İstanbul A.Ş., İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ve diğer ilgili makamlara gerekli başvuruların yapılması; kira sertifikaları ihraç edilmesi amacıyla Şirketimize ait varlıkların ve/veya hakların ZKB VKŞ lehine yönetilmesi dâhil ihracın gerçekleştirilmesine yönelik her türlü tasarrufların ve işlemlerin gerçekleştirilmesi; kira sertifikası ihracına ilişkin sirküler, ihraç belgesi, tertip ihraç belgesi ve teminat sözleşmeleri dâhil tüm sözleşme ve belgelerin ve bunlarda yapılabilecek değişikliklerin tanzim ve imzası; ihracın SPK tarafından onaylanması amacıyla ZKB VKŞ aracılığı ile başvuru yapılması da dâhil olmak üzere ihraca ilişkin diğer tüm şartlara ve detaylara karar verilmesi ve kira sertifikası ihraçları ile ilgili olarak doğrudan ve/veya dolaylı olarak ilgili olan yukarıdaki konularla sınırlı olmaksızın her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi ile ilgili Süleyman Tiryakioğlu veya Mustafa Türkay Tatar’dan herhangi birisinin münferiden yetkilendirilmesine, katılanların oy birliği ile karar verilmiştir. Sürece ilişkin belgelerin tamamlanmasını müteakip Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurusu gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Bu Haberi Kap Sitesinde Görüntülemek İçin : https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1278628

Yorum yapın