ULUFA – Ulusal Faktoring A.Ş. – Kap Haberi

Finansal Rapor
A+ A-
Bağımsız Denetim Görüşü
Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü
DRT BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Sürekli Şartlı

BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU
Ulusal Faktoring A.Ş. Genel Kurulu’na
1) Sınırlı Olumlu Görüş
Ulusal Faktoring A.Ş.’nin (“Şirket”) 31 Aralık 2023 tarihli finansal durum tablosu ile aynı tarihte sona eren hesap dönemine ait; kar veya zarar tabloları, kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tabloları, özkaynaklar değişim tabloları ve nakit akış tabloları ile önemli muhasebe politikalarının özeti de dahil olmak üzere finansal tablo dipnotlarından oluşan finansal tablolarını denetlemiş bulunuyoruz.
Görüşümüze göre, Sınırlı Olumlu Görüşün Dayanağı paragrafında belirtilen husus dışında, ilişikteki finansal tablolar, Şirket’in 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla finansal durumunu ve aynı tarihte sona eren hesap dönemlerine ait finansal performansını ve nakit akışlarını, 24 Aralık 2013 tarihli ve 28861 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik ve Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerince Uygulanacak Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi Hakkında Tebliğ ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan yönetmelik, tebliğ ve genelgeleri ve yapılan açıklamaları ve bunlar ile düzenlenmeyen konularda Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) hükümleri içeren; “BDDK Muhasebe ve Finansal Raporlama Mevzuatına” uygun olarak tüm önemli yönleriyle gerçeğe uygun bir biçimde sunmaktadır.
2) Sınırlı Olumlu Görüşün Dayanağı
Şirket, 2023 yılı içerisinde kayıtlarında yer alan 2.512 bin TL tutarındaki sabit kıymeti Vergi Usul Kanunu’nun 6361 düzenlemesi uyarınca vergi istisnasından faydalanmak amacıyla satış ve geri kiralama (finansal kiralama) işlemine konu ederek toplam 22.488 bin TL tutarındaki satış gelirini ilişikteki gelir tablosunda diğer faaliyet gelirleri altında kayıtlarına almıştır. TFRS 16 Kiralamalar standardı hükümlerine uygun olarak ilgili satış kaydı yapılmamış olsaydı, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla net dönem karı ve maddi duran varlıklar kalemi 22.488 Bin TL daha düşük olacaktı.
Yaptığımız bağımsız denetim, Sermaye Piyasası Kurulu’nca yayımlanan Bağımsız Denetim Standartları’na ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (“KGK”) tarafından yayımlanan Türkiye Denetim Standartları’nın bir parçası olan Bağımsız Denetim Standartları’na (BDS’lere) uygun olarak yürütülmüştür. Bu Standartlar kapsamındaki sorumluluklarımız, raporumuzun Bağımsız Denetçinin Finansal Tabloların Bağımsız Denetimine İlişkin Sorumlulukları bölümünde ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. KGK tarafından yayımlanan Bağımsız Denetçiler için Etik Kurallar (Etik Kurallar) ile finansal tabloların bağımsız denetimiyle ilgili mevzuatta yer alan etik hükümlere uygun olarak Şirket’ten bağımsız olduğumuzu beyan ederiz. Etik Kurallar ve mevzuat kapsamındaki etiğe ilişkin diğer sorumluluklar da tarafımızca yerine getirilmiştir. Bağımsız denetim sırasında elde ettiğimiz bağımsız denetim kanıtlarının, görüşümüzün oluşturulması için yeterli ve uygun bir dayanak oluşturduğuna inanıyoruz.
3) Kilit Denetim Konuları
Kilit denetim konuları, mesleki muhakememize göre cari döneme ait finansal tabloların bağımsız denetiminde en çok önem arz eden konulardır. Kilit denetim konuları, bir bütün olarak finansal tabloların bağımsız denetimi çerçevesinde ve finansal tablolara ilişkin görüşümüzün oluşturulmasında ele alınmış olup, bu konular hakkında ayrı bir görüş bildirmiyoruz.
Kilit Denetim Konusu
Denetimde bu konu nasıl ele alındı
Faktoring Alacaklarına İlişkin Zararların Tespiti, Sınıflandırılması, Ölçümü ve Muhasebeleştirilmesi
Şirket’in faktoring alacakları yurtiçi alacaklarından oluşmaktadır. 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam faktoring alacakları 4.726.947 Bin TL, takibe intikal eden alacak tutarı 142.854 Bin TL ve özel karşılık tutarı 125.316 Bin TL olup detayları 7 ve 8 numaralı dipnotta sunulmuştur. Tahsili gecikmiş alacakların tespiti ve söz konusu alacaklara ilişkin zararların muhasebeleştirilmesi BDDK tarafından yayınlanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerince Alacakları için Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğ (“tebliğ”) çerçevesinde düzenlenmektedir.

Faktoring alacaklarının finansal tablolar içerisindeki oransal büyüklüğü, ilgili tebliğ hükümlerine uyum sağlanması amacıyla mevzuata uygun olarak sınıflandırılması ve bunlara ilişkin değer düşüklüğü tutarının belirlenmesinin önemi sebebiyle denetim çalışmalarında kilit denetim konusu olarak belirlenmiştir.

Aktiflerin en büyük kaleminin faktoring alacakları olması nedeni ile yukarıdaki risklerden doğacak sonuçlar finansal tabloları önemli düzeyde etkileyebilir.

Şirket, faktoring alacakları değer düşüklüğü tutarının hesaplanması sırasında önemli yargı, yorum ve varsayımlar kullanarak kararlar alır. Bu yargı, yorum ve varsayımlar, faktoring alacaklarındaki değer düşüklüğünü ölçmek için kilit öneme sahiptir.
Finansal tablolardaki faktoring alacaklarına için ayrılan karşılıklara ilişkin bilgiler 7 ve 8 numaralı dipnotta açıklanmıştır.
Denetim çalışmalarımızın bir parçası olarak aşağıdaki prosedürler gerçekleştirilmiştir:
Yaptığımız çalışmalar faktoring alacaklarının tahsisi, muhasebeleştirilmesi, sınıflandırılması kayıttan çıkarılması ile değer düşüklüğüne uğramış faktoring alacaklarının ve bunlara ilişkin karşılıkların belirlenmesi için uygulamada olan kilit kontrollerin operasyonel etkinliğinin değerlendirilmesi ve test edilmesini içermektedir. Ayrıca, risk değerlendirmemize istinaden belirlediğimiz örnekler için faktoring alacaklarının BDDK Muhasebe ve Finansal Raporlama Mevzuatı’na göre değer düşüklüğüne uğrayıp uğramadığı, değer düşüklüğüne uğraması durumunda ise ilgili alacaklara ilişkin ayrılan karşılığın mevzuata uyumu ve yeterliliği birlikte değerlendirilmiştir.
Buna ek olarak, Not 3, Not 7 ve Not 8’de yer alan açıklamaların yeterliliği ilgili mevzuat ve muhasebe politikaları kapsamında tarafımızca değerlendirilmiştir.

4) Yönetimin ve Üst Yönetimden Sorumlu Olanların Finansal Tablolara İlişkin Sorumlulukları
Şirket yönetimi; finansal tabloların BDDK Muhasebe ve Finansal Raporlama Mevzuatı’na uygun olarak hazırlanmasından, gerçeğe uygun bir biçimde sunumundan ve hata veya hile kaynaklı önemli yanlışlık içermeyecek şekilde hazırlanması için gerekli gördüğü iç kontrolden sorumludur.
Finansal tabloları hazırlarken yönetim; Şirket’in sürekliliğini devam ettirme kabiliyetinin değerlendirilmesinden, gerektiğinde süreklilikle ilgili hususları açıklamaktan ve Şirket’i tasfiye etme ya da ticari faaliyeti sona erdirme niyeti ya da mecburiyeti bulunmadığı sürece işletmenin sürekliliği esasını kullanmaktan sorumludur.
Üst yönetimden sorumlu olanlar, Şirket’in finansal raporlama sürecinin gözetiminden sorumludur.
5) Bağımsız Denetçinin Finansal Tabloların Bağımsız Denetimine İlişkin Sorumlulukları
Bir bağımsız denetimde, biz bağımsız denetçilerin sorumlulukları şunlardır:
Amacımız, bir bütün olarak finansal tabloların hata veya hile kaynaklı önemli yanlışlık içerip içermediğine ilişkin makul güvence elde etmek ve görüşümüzü içeren bir bağımsız denetçi raporu düzenlemektir. Sermaye Piyasası Kurulu’nca yayımlanan Bağımsız Denetim Standartları’na ve BDS’lere uygun olarak yürütülen bir bağımsız denetim sonucunda verilen makul güvence; yüksek bir güvence seviyesidir ancak, var olan önemli bir yanlışlığın her zaman tespit edileceğini garanti etmez. Yanlışlıklar hata veya hile kaynaklı olabilir. Yanlışlıkların, tek başına veya toplu olarak, finansal tablo kullanıcılarının bu tablolara istinaden alacakları ekonomik kararları etkilemesi makul ölçüde bekleniyorsa bu yanlışlıklar önemli olarak kabul edilir.
Sermaye Piyasası Kurulu’nca yayımlanan Bağımsız Denetim Standartları’na ve BDS’lere uygun olarak yürütülen bir bağımsız denetimin gereği olarak, bağımsız denetim boyunca mesleki muhakememizi kullanmakta ve mesleki şüpheciliğimizi sürdürmekteyiz. Tarafımızca ayrıca:
· Finansal tablolardaki hata veya hile kaynaklı “önemli yanlışlık” riskleri belirlenmekte ve değerlendirilmekte; bu risklere karşılık veren denetim prosedürleri tasarlanmakta ve uygulanmakta ve görüşümüze dayanak teşkil edecek yeterli ve uygun denetim kanıtı elde edilmektedir. (Hile; muvazaa, sahtekarlık, kasıtlı ihmal, gerçeğe aykırı beyan veya iç kontrol ihlali fiillerini içerebildiğinden, hile kaynaklı önemli bir yanlışlığı tespit edememe riski, hata kaynaklı önemli bir yanlışlığı tespit edememe riskinden yüksektir.)
· Şirket’in iç kontrolünün etkinliğine ilişkin bir görüş bildirmek amacıyla değil ama duruma uygun denetim prosedürlerini tasarlamak amacıyla denetimle ilgili iç kontrol değerlendirilmektedir.
· Yönetim tarafından kullanılan muhasebe politikalarının uygunluğu ile yapılan muhasebe tahminlerinin ve ilgili açıklamaların makul olup olmadığı değerlendirilmektedir.
· Elde edilen denetim kanıtlarına dayanarak, Şirket’in sürekliliğini devam ettirme kabiliyetine ilişkin ciddi şüphe oluşturabilecek olay veya şartlarla ilgili önemli bir belirsizliğin mevcut olup olmadığı hakkında ve yönetimin işletmenin sürekliliği esasını kullanmasının uygunluğu hakkında sonuca varılmaktadır. Önemli bir belirsizliğin mevcut olduğu sonucuna varmamız halinde, raporumuzda, finansal tablolardaki ilgili açıklamalara dikkat çekmemiz ya da bu açıklamaların yetersiz olması durumunda olumlu görüş dışında bir görüş vermemiz gerekmektedir. Vardığımız sonuçlar, bağımsız denetçi raporu tarihine kadar elde edilen denetim kanıtlarına dayanmaktadır. Bununla birlikte, gelecekteki olay veya şartlar Şirket’in sürekliliğini sona erdirebilir.
· Finansal tabloların, açıklamalar dahil olmak üzere, genel sunumu, yapısı ve içeriği ile bu tabloların, temelini oluşturan işlem ve olayları gerçeğe uygun sunumu sağlayacak şekilde yansıtıp yansıtmadığı değerlendirilmektedir.
5) Bağımsız Denetçinin Finansal Tabloların Bağımsız Denetimine İlişkin Sorumlulukları (devamı)
Diğer hususların yanı sıra, denetim sırasında tespit ettiğimiz önemli iç kontrol eksiklikleri dahil olmak üzere, bağımsız denetimin planlanan kapsamı ve zamanlaması ile önemli denetim bulgularını üst yönetimden sorumlu olanlara bildirmekteyiz.
Bağımsızlığa ilişkin etik hükümlere uygunluk sağladığımızı üst yönetimden sorumlu olanlara bildirmiş bulunmaktayız. Ayrıca bağımsızlık üzerinde etkisi olduğu düşünülebilecek tüm ilişkiler ve diğer hususları ve -varsa- ilgili önlemleri üst yönetimden sorumlu olanlara iletmiş bulunmaktayız.
Üst yönetimden sorumlu olanlara bildirilen konular arasından, cari döneme ait finansal tabloların bağımsız denetiminde en çok önem arz eden konuları yani kilit denetim konularını belirlemekteyiz. Mevzuatın konunun kamuya açıklanmasına izin vermediği durumlarda veya konuyu kamuya açıklamanın doğuracağı olumsuz sonuçların, kamuya açıklamanın doğuracağı kamu yararını aşacağının makul şekilde beklendiği oldukça istisnai durumlarda, ilgili hususun bağımsız denetçi raporumuzda bildirilmemesine karar verebiliriz.
B) Mevzuattan Kaynaklanan Diğer Yükümlülüklere İlişkin Rapor
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun (“TTK”) 402’nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca; Şirket’in 1 Ocak ? 31 Aralık 2023 hesap döneminde defter tutma düzeninin, finansal tablolarının, TTK ile Şirket esas sözleşmesinin finansal raporlamaya ilişkin hükümlerine uygun olmadığına dair önemli bir hususa rastlanmamıştır.
TTK’nın 402’nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca; Yönetim Kurulu tarafımıza denetim kapsamında istenen açıklamaları yapmış ve talep edilen belgeleri vermiştir.
Bu bağımsız denetimi yürütüp sonuçlandıran sorumlu denetçi Yaman Polat’tır.
DRT BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.
Member of DELOITTE TOUCHE TOHMATSU LIMITED

Yaman Polat, SMMM
Sorumlu Denetçi
İstanbul, 13 Şubat 2024
Finansal Tablolara İlişkin Genel Açıklama
2023/4 Dönem Finansal Rapor
Sunum Para Birimi 1.000 TL
Finansal Tablo Niteliği Konsolide Olmayan
Dipnot Referansı
Cari Dönem
31.12.2023

Önceki Dönem
31.12.2022

TP
YP
Toplam
TP
YP
Toplam
kap-fr_StatementOfFinancialPositionBalanceSheetLineItems|
Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
ifrs-full_AssetsAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
VARLIKLAR
kap-fr_CashAndCashBalancesAtCentralBanks|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
NAKİT, NAKİT BENZERLERİ ve MERKEZ BANKASI
5
45.724
191
45.915
24.931
24.931
ifrs-full_FinancialAssetsAtFairValueThroughProfitOrLoss|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
GERÇEĞE UYGUN DEĞER FARKI KAR/ZARARA YANSITILAN FİNANSAL VARLIKLAR (Net)
0
0
ifrs-full_DerivativeFinancialAssets|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
TÜREV FİNANSAL VARLIKLAR
0
0
ifrs-full_FinancialAssetsAtFairValueThroughOtherComprehensiveIncome|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
GERÇEĞE UYGUN DEĞER FARKI DİĞER KAPSAMLI GELİRE YANSITILAN FİNANSAL VARLIKLAR (Net)
6
0
0
ifrs-full_FinancialAssetsAtAmortisedCost|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
İTFA EDİLMİŞ MALİYETİ İLE ÖLÇÜLEN FİNANSAL VARLIKLAR (Net)
4.744.485
4.744.485
2.707.835
2.707.835
kap-fr_FactoringReceivables|
Faktoring Alacakları
7
4.726.947
4.726.947
2.699.602
2.699.602
kap-fr_DiscountedFactoringReceivables|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
İskontolu Faktoring Alacakları (Net)
4.685.984
4.685.984
2.639.623
2.639.623
kap-fr_OtherFactoringReceivables|
Diğer Faktoring Alacakları
40.963
40.963
59.979
59.979
kap-fr_NonPerformingReceivables|
Takipteki Alacaklar
8
142.854
142.854
94.128
94.128
kap-fr_AllowanceForExpectedCreditLossesOrSpecificProvisions|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Beklenen Zarar Karşılıkları / Özel Karşılıklar (-)
-125.316
-125.316
-85.895
-85.895
ifrs-full_InvestmentsInSubsidiariesJointVenturesAndAssociates|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
ORTAKLIK YATIRIMLARI
0
0
kap-fr_TangibleAssets|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
MADDİ DURAN VARLIKLAR (Net)
10
54.146
54.146
20.510
20.510
ifrs-full_IntangibleAssetsAndGoodwill|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR (Net)
11
2.225
2.225
2.595
2.595
ifrs-full_InvestmentProperty|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
YATIRIM AMAÇLI GAYRİMENKULLER (Net)
0
0
ifrs-full_CurrentTaxAssets|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
CARİ DÖNEM VERGİ VARLIĞI
0
0
ifrs-full_DeferredTaxAssets|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
ERTELENMİŞ VERGİ VARLIĞI
12
151.874
151.874
56.274
56.274
ifrs-full_OtherAssets|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
DİĞER AKTİFLER
14
169.837
29
169.866
60.141
60.141
kap-fr_AssetsOtherThanAssetsClassifiedAsHeldForSaleAndRelatedWithDiscontinuedOperations|http://www.xbrl.org/2003/role/totalLabel
ARA TOPLAM
5.168.291
220
5.168.511
2.872.286
2.872.286
kap-fr_NonCurrentAssetsClassifiedAsHeldForSaleAndRelatedWithDiscontinuedOperations|http://www.mkk.com.tr/2015/role/netVerboseLabel
SATIŞ AMAÇLI ELDE TUTULAN VE DURDURULAN FAALİYETLERE İLİŞKİN VARLIKLAR (Net)
13
0
0
ifrs-full_Assets|http://www.mkk.com.tr/2015/role/terseTotalLabel
VARLIKLAR TOPLAMI
5.168.291
220
5.168.511
2.872.286
2.872.286
ifrs-full_EquityAndLiabilitiesAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/capslockLabel
YÜKÜMLÜLÜKLER
ifrs-full_LoansReceived|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
ALINAN KREDİLER
15
3.636.194
3.636.194
2.096.087
2.096.087
kap-fr_FactoringPayables|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
FAKTORİNG BORÇLARI
17
3.925
3.925
2.525
2.525
kap-fr_PayablesFromSavingsFundPool|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
TASARRUF FON HAVUZUNDAN BORÇLAR
0
0
kap-fr_LeasePayables|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
KİRALAMA İŞLEMLERİNDEN BORÇLAR
18
33.204
33.204
3.767
3.767
kap-fr_MarketableSecuritiesIssued|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
İHRAÇ EDİLEN MENKUL KIYMETLER (Net)
16
389.182
389.182
338.707
338.707
kap-fr_FinancialLiabilitieAtFairValueThroughProfitOrLoss|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
GERÇEĞE UYGUN DEĞER FARKI KAR ZARARA YANSITILAN FİNANSAL YÜKÜMLÜLÜKLER
0
0
kap-fr_DerivativeFinancialLiabilities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
TÜREV FİNANSAL YÜKÜMLÜLÜKLER
0
0
ifrs-full_Provisions|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
KARŞILIKLAR
20
17.129
17.129
9.156
9.156
kap-fr_ReservesForEmployeeBenefits|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Çalışan Hakları Yükümlülüğü Karşılığı
17.129
17.129
9.156
9.156
ifrs-full_CurrentTaxLiabilities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
CARİ VERGİ BORCU
102.824
102.824
24.368
24.368
ifrs-full_DeferredTaxLiabilities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
ERTELENMİŞ VERGİ BORCU
0
0
kap-fr_SubordinatedDebt|http://www.mkk.com.tr/2015/role/capslockLabel
SERMAYE BENZERİ BORÇLANMA ARAÇLARI
0
0
ifrs-full_OtherLiabilities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
DİĞER YÜKÜMLÜLÜKLER
19
137.585
136
137.721
35.114
2
35.116
kap-fr_LiabilitiesOtherThanLiabilitiesRelatedToAssetsHeldForSaleAndRelatedWithDiscontinuedOperations|http://www.xbrl.org/2003/role/totalLabel
ARA TOPLAM
4.320.043
136
4.320.179
2.509.724
2
2.509.726
kap-fr_LiabilitiesRelatedToAssetsHeldForSaleAndDiscontinuedOperations|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
SATIŞ AMAÇLI ELDE TUTULAN VE DURDURULAN FAALİYETLERE İLİŞKİN DURAN VARLIK BORÇLARI (Net)
0
0
ifrs-full_Equity|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
ÖZKAYNAKLAR
848.332
848.332
362.560
362.560
ifrs-full_IssuedCapital|
Ödenmiş Sermaye
22
133.500
133.500
133.500
133.500
kap-fr_CapitalReserves|
Sermaye Yedekleri
22
43.165
43.165
50.230
50.230
ifrs-full_SharePremium|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Hisse Senedi İhraç Primleri
43.129
43.129
43.129
43.129
kap-fr_OtherCapitalReserves|
Diğer Sermaye Yedekleri
36
36
7.101
7.101
kap-fr_OtherAccumulatedComprehensiveIncomeThatWillBeReclassifiedInProfitOrLoss|
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler veya Giderler
-241
-241
-241
-241
kap-fr_ProfitReserves|
Kar Yedekleri
23
112.294
112.294
23.081
23.081
kap-fr_LegalReserves|
Yasal Yedekler
19.923
19.923
5.847
5.847
kap-fr_ExtraordinaryReserves|
Olağanüstü Yedekler
92.371
92.371
17.234
17.234
kap-fr_ProfitOrLossClassifiedInEquity|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Kar veya Zarar
559.614
559.614
155.990
155.990
kap-fr_PriorYearsProfitsOrLosses|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Geçmiş Yıllar Kar veya Zararı
24
56.418
56.418
55.626
55.626
kap-fr_CurrentPeriodNetProfitOrLossClassifiedInEquity|http://www.mkk.com.tr/2015/role/tersenetLabel
Dönem Net Kâr veya Zararı
503.196
503.196
100.364
100.364
ifrs-full_EquityAndLiabilities|http://www.xbrl.org/2003/role/totalLabel
YÜKÜMLÜLÜKLER TOPLAMI
5.168.375
136
5.168.511
2.872.284
2
2.872.286

Sunum Para Birimi 1.000 TL
Finansal Tablo Niteliği Konsolide Olmayan
Dipnot Referansı
Cari Dönem
31.12.2023

Önceki Dönem
31.12.2022

TP
YP
Toplam
TP
YP
Toplam
kap-fr_StatementOfOffBalanceSheetItemsLineItems|
NAZIM HESAPLAR
kap-fr_OffBalanceSheetItemsAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
NAZIM HESAP KALEMLERİ
kap-fr_IrrevocableFactoringTransactions|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
RİSKİ ÜSTLENİLEN FAKTORİNG İŞLEMLERİ
5.000
5.000
kap-fr_RevocableFactoringTransactions|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
RİSKİ ÜSTLENİLMEYEN FAKTORİNG İŞLEMLERİ
7
1.186.003
4.148
1.190.151
480.582
2.635
483.217
kap-fr_SavingsFinanceContractsTransactions|http://www.mkk.com.tr/2015/role/capslockLabel
TASARRUF FİNANSMAN SÖZLEŞMELERİ İŞLEMLERİ
0
0
kap-fr_CollateralsReceived|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
ALINAN TEMİNATLAR
7
84.072.472
18.058
84.090.530
44.273.116
11.092
44.284.208
kap-fr_CollateralsGiven|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
VERİLEN TEMİNATLAR
26
292.439
292.439
125.178
125.178
kap-fr_Commitments|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
TAAHHÜTLER
0
0
kap-fr_DerivativeFinancialInstruments|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
TÜREV FİNANSAL ARAÇLAR
0
0
kap-fr_ItemsHeldInCustody|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
EMANET KIYMETLER
5.296.959
26.822
5.323.781
2.966.815
30.501
2.997.316
kap-fr_OffBalanceSheetCommitments|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeTotalLabel
NAZIM HESAPLAR TOPLAMI
90.852.873
49.028
90.901.901
47.845.691
44.228
47.889.919

Sunum Para Birimi 1.000 TL
Finansal Tablo Niteliği Konsolide Olmayan
Dipnot Referansı
Cari Dönem
01.01.2023 – 31.12.2023

Önceki Dönem
01.01.2022 – 31.12.2022

ifrs-full_IncomeStatementAbstract|
Kar veya Zarar Tablosu
kap-fr_IncomeAndExpenseItemsAbstract|
GELİR VE GİDER KALEMLERİ
kap-fr_OperatingIncome|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
ESAS FAALİYET GELİRLERİ
27
2.332.519
810.504
kap-fr_FactoringIncome|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
FAKTORİNG GELİRLERİ
2.332.519
810.504
kap-fr_FactoringInterestIncome|
Faktoring Alacaklarından Alınan Faizler
1.208.549
656.355
kap-fr_DiscountedFactoringInterestIncome|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İskontolu
1.190.097
648.097
kap-fr_OtherFactoringInterestIncome|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer
18.452
8.258
kap-fr_FactoringFeeAndCommissionIncome|
Faktoring Alacaklarından Alınan Ücret ve Komisyonlar
1.123.970
154.149
kap-fr_DiscountedFactoringFeeAndCommissionIncome|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İskontolu
1.122.436
154.116
kap-fr_OtherFactoringFeeAndCommissionIncome|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer
1.534
33
kap-fr_IncomeFromFinancingLoans|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
FİNANSMAN KREDİLERİNDEN GELİRLER
0
kap-fr_InterestIncomeFromFinancingLoans|
Finansman Kredilerinden Alınan Faizler
0
kap-fr_LeaseIncome|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
KİRALAMA GELİRLERİ
0
kap-fr_FinanceLeaseIncome|
Finansal Kiralama Gelirleri
0
kap-fr_SavingsFinanceIncome|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
TASARRUF FİNANSMAN GELİRLERİ
0
kap-fr_ProfitShareOnSavingsFinanceReceivables|
Tasarruf Finansman Alacaklarından Alınan Kâr Payları
0
ifrs-full_FinanceCosts|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
FİNANSMAN GİDERLERİ (-)
30
-1.266.491
-485.516
kap-fr_InterestExpensesOnFundsBorrowed|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Kullanılan Kredilere Verilen Faizler
-338.176
-181.973
kap-fr_InterestExpensesOnFactoringPayables|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Faktoring İşlemlerinden Borçlara Verilen Faizler
-715.662
-248.347
kap-fr_LeaseInterestExpenses|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Kiralama İşlemlerine İlişkin Faiz Giderleri
-3.046
-1.717
kap-fr_InterestExpensesOnSecuritiesIssued|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
İhraç Edilen Menkul Kıymetlere Verilen Faizler
-99.235
-34.944
kap-fr_FeesAndCommissionsPaid|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Verilen Ücret ve Komisyonlar
-110.372
-18.535
ifrs-full_GrossProfit|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
BRÜT KAR (ZARAR)
1.066.028
324.988
kap-fr_OperatingExpenses|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
ESAS FAALİYET GİDERLERİ (-)
28
-339.422
-163.293
kap-fr_PersonnelExpenses|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Personel Giderleri
-229.893
-104.623
kap-fr_ProvisionExpenseForEmploymentTerminationBenefits|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Kıdem Tazminatı Karşılığı Gideri
-655
-4.823
kap-fr_GeneralOperatingExpenses|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Genel İşletme Giderleri
-98.713
-48.605
kap-fr_OtherMainOperatingExpenses|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Diğer
-10.161
-5.242
kap-fr_GrossOperatingProfitLoss|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
BRÜT FAALİYET KARI (ZARARI)
726.606
161.695
kap-fr_OtherOperatingIncome|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
DİĞER FAALİYET GELİRLERİ
29
55.453
11.135
kap-fr_InterestIncomeOnBanks|
Bankalardan Alınan Faizler
21.417
4.427
kap-fr_ForeignExchangeGains|
Kambiyo İşlemleri Karı
251
41
kap-fr_OtherMiscellaneousOperatingIncome|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer
33.785
6.667
kap-fr_ProvisionExpenses|http://www.mkk.com.tr/2015/role/negatedVerboseLabel
KARŞILIK GİDERLERİ
31
-81.772
-38.629
kap-fr_AllowanceExpensesForSpecificProvisions|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Özel Karşılıklar
-81.772
-38.629
kap-fr_OtherOperatingExpenses|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
DİĞER FAALİYET GİDERLERİ (-)
32
-342
-485
kap-fr_ForeignExchangeLosses|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Kambiyo İşlemleri Zararı
-342
-485
kap-fr_OperatingProfitLoss|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
NET FAALİYET KARI (ZARARI)
699.945
133.716
kap-fr_AmountInExcessRecordedAsGainAfterMerger|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
BİRLEŞME İŞLEMİ SONRASINDA GELİR OLARAK KAYDEDİLEN FAZLALIK TUTARI
0
ifrs-full_ShareOfProfitLossOfAssociatesAndJointVenturesAccountedForUsingEquityMethod|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
ÖZKAYNAK YÖNTEMİ UYGULANAN ORTAKLIKLARDAN KAR (ZARAR)
0
ifrs-full_GainsLossesOnNetMonetaryPosition|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
NET PARASAL POZİSYON KARI (ZARARI)
0
ifrs-full_ProfitLossBeforeTax|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER VERGİ ÖNCESİ KARI (ZARARI)
699.945
133.716
ifrs-full_IncomeTaxExpenseContinuingOperations|http://www.mkk.com.tr/2015/role/negatedVerboseLabel
SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER VERGİ KARŞILIĞI (+/-)
33
-196.749
-33.352
kap-fr_CurrentPeriodTaxExpenseContinuingOperations|http://www.mkk.com.tr/2015/role/negatedVerboseLabel
Cari Vergi Karşılığı
-292.349
-62.121
kap-fr_IncomeEffectOfDeferredTax|
Ertelenmiş Vergi Gelir Etkisi
95.600
28.769
ifrs-full_ProfitLossFromContinuingOperations|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER DÖNEM NET KARI (ZARARI)
503.196
100.364
kap-fr_IncomeOnDiscontinuedOperations|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
DURDURULAN FAALİYETLERDEN GELİRLER
0
kap-fr_ExpensesOnDiscontinuedOperations|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
DURDURULAN FAALİYETLERDEN GİDERLER (-)
0
kap-fr_ExpensesOnAssetsHeldForSale|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlık Giderleri
0
kap-fr_ProfitOrLossOnDiscontinuedOperationsBeforeTax|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
DURDURULAN FAALİYETLER VERGİ ÖNCESİ KARI (ZARARI)
0
kap-fr_IncomeTaxExpenseDiscontinuedOperations|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
DURDURULAN FAALİYETLER VERGİ KARŞILIĞI (+/-)
0
kap-fr_CurrentPeriodTaxExpenseOrIncomeDiscontinuedOperations|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Cari Vergi Karşılığı
0
ifrs-full_ProfitLossFromDiscontinuedOperations|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
DURDURULAN FAALİYETLER DÖNEM NET KARI (ZARARI)
0
ifrs-full_ProfitLoss|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeNetlLabel
DÖNEM NET KARI VEYA ZARARI
503.196
100.364
ifrs-full_ProfitLossAttributableToAbstract|
Dönem Karının (Zararının) Dağılımı
ifrs-full_ProfitLossAttributableToNoncontrollingInterests|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Kontrol Gücü Olmayan Paylar
0
0
ifrs-full_ProfitLossAttributableToOwnersOfParent|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Ana Ortaklık Payları
503.196
100.364
ifrs-full_EarningsPerShareAbstract|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Hisse Başına Kar (Zarar)
ifrs-full_EarningsPerShareLineItems|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Hisse Başına Kar (Zarar)
ifrs-full_BasicEarningsPerShareAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/capslockLabel
HİSSE BAŞINA KAZANÇ (ZARAR)
ifrs-full_DilutedEarningsPerShareAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/capslockLabel
SEYRELTİLMİŞ HİSSE BAŞINA KAZANÇ (ZARAR)

Sunum Para Birimi 1.000 TL
Finansal Tablo Niteliği Konsolide Olmayan
Dipnot Referansı
Cari Dönem
01.01.2023 – 31.12.2023

Önceki Dönem
01.01.2022 – 31.12.2022

ifrs-full_StatementOfProfitOrLossAndOtherComprehensiveIncomeAbstract|
Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu
ifrs-full_ProfitLoss|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
DÖNEM KARI (ZARARI)
503.196
100.364
ifrs-full_OtherComprehensiveIncome|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
DİĞER KAPSAMLI GELİRLER
0
1.055
ifrs-full_OtherComprehensiveIncomeThatWillNotBeReclassifiedToProfitOrLossNetOfTax|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacaklar
0
1.055
ifrs-full_OtherComprehensiveIncomeBeforeTaxGainsLossesOnRemeasurementsOfDefinedBenefitPlans|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Tanımlanmış Fayda Planları Yeniden Ölçüm Kazançları (Kayıpları)
20
1.407
ifrs-full_IncomeTaxRelatingToComponentsOfOtherComprehensiveIncomeThatWillNotBeReclassifiedToProfitOrLoss|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Diğer Kapsamlı Gelire İlişkin Vergiler
12
-352
ifrs-full_OtherComprehensiveIncomeThatWillBeReclassifiedToProfitOrLossNetOfTax|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılacaklar
0
ifrs-full_OtherComprehensiveIncomeBeforeTaxExchangeDifferencesOnTranslation|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Yabancı Para Çevrim Farkları
0
ifrs-full_ComprehensiveIncome|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
TOPLAM KAPSAMLI GELİR (GİDER)
503.196
101.419

Sunum Para Birimi 1.000 TL
Finansal Tablo Niteliği Konsolide Olmayan
Dipnot Referansı
Cari Dönem
01.01.2023 – 31.12.2023

Önceki Dönem
01.01.2022 – 31.12.2022

ifrs-full_StatementOfCashFlowsAbstract|
Nakit Akış Tablosu
ifrs-full_CashFlowsFromUsedInOperatingActivitiesAbstract|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
ESAS FAALİYETLERDEN KAYNAKLANAN NAKİT AKIŞLARI
kap-fr_OperatingProfitOrLossBeforeChangesInOperatingAssetsAndLiabilities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Esas Faaliyet Konusu Varlık ve Yükümlülüklerdeki Değişim Öncesi Faaliyet Kârı /Zararı
607.008
112.147
kap-fr_InterestReceivedAndLeaseIncome|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Alınan Faizler/ Alınan Kâr Payları / Kiralama Gelirleri
1.231.120
658.523
kap-fr_InterestPaidAndLeasePayments|http://www.mkk.com.tr/2015/role/MKKnegatedLabel
Ödenen Faizler / Ödenen Kâr Payları / Kiralama Giderleri
-975.548
-424.244
kap-fr_CashInflowsFromFeesAndCommissionsReceived|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Alınan Ücret ve Komisyonlar
27
1.123.970
154.149
kap-fr_CollectionsFromPreviouslyWrittenOffReceivables|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Zarar Olarak Muhasebeleştirilen Takipteki Alacaklardan Tahsilatlar
8
5.059
2.800
kap-fr_CashPaymentsToPersonnelAndServiceSuppliers|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Personele ve Hizmet Tedarik Edenlere Yapılan Nakit Ödemeler
-229.893
-104.623
ifrs-full_IncomeTaxesPaidRefundClassifiedAsOperatingActivities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/MKKnegatedLabel
Ödenen Vergiler
33
-213.893
-45.719
ifrs-full_OtherInflowsOutflowsOfCashClassifiedAsOperatingActivities|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Diğer
-333.807
-128.739
kap-fr_ChangesInOperatingAssetsAndLiabilities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Esas Faaliyet Konusu Varlık ve Yükümlülüklerdeki Değişim
-529.772
-423.503
kap-fr_IncreaseOrDecreaseInFactoringReceivables|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
Faktoring Alacaklarındaki Net (Artış) Azalış
-2.036.650
-1.206.025
kap-fr_IncreaseDecreaseInOtherAssets|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeNetlLabel
Diğer Varlıklarda Net (Artış) Azalış
-358.348
-101.935
kap-fr_IncreaseDecreaseInFactoringPayables|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
Faktoring Borçlarındaki Net Artış (Azalış)
1.400
-963
kap-fr_IncreaseDecreaseInLeasePayables|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
Kiralama İşlemlerinden Borçlarda Net Artış (Azalış)
29.437
-657
kap-fr_IncreaseDecreaseInFundsBorrowed|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
Alınan Kredilerdeki Net Artış (Azalış)
1.296.854
804.784
kap-fr_IncreaseDecreaseInOtherLiabilities|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
Diğer Borçlarda Net Artış (Azalış)
537.535
81.293
ifrs-full_CashFlowsFromUsedInOperatingActivities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/tersenetLabel
Esas Faaliyetlerinden Kaynaklanan Net Nakit Akışı
77.236
-311.356
ifrs-full_CashFlowsFromUsedInInvestingActivitiesAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/capslockLabel
YATIRIM FAALİYETLERİNDEN KAYNAKLANAN NAKİT AKIŞLARI
kap-fr_CashPaidForPurchaseOfTangibleAndIntangibleAssetPurchases|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Satın Alınan Menkuller ve Gayrimenkuller
10, 11
-42.043
-6.755
kap-fr_CashObtainedFromTangibleAndIntangibleAssetSales|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Elden Çıkarılan Menkul ve Gayrimenkuller
10, 11
8.772
2.548
ifrs-full_CashFlowsFromUsedInInvestingActivities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/tersenetLabel
Yatırım Faaliyetlerinden Kaynaklanan Net Nakit Akışları
-33.271
-4.207
ifrs-full_CashFlowsFromUsedInFinancingActivitiesAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/capslockLabel
FİNANSMAN FAALİYETLERİNDEN KAYNAKLANAN NAKİT AKIŞLARI
kap-fr_CashObtainedFromLoansAndSecuritiesIssued|
Krediler ve İhraç Edilen Menkul Değerlerden Sağlanan Nakit
16
698.950
789.200
kap-fr_CashOutflowArisedFromLoansAndSecuritiesIssued|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Krediler ve İhraç Edilen Menkul Değerlerden Kaynaklanan Nakit Çıkışı
16
-710.900
-468.750
ifrs-full_DividendsPaidClassifiedAsFinancingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Temettü Ödemeleri
22
-11.151
-3.667
ifrs-full_CashFlowsFromUsedInFinancingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
Finansman Faaliyetlerinden Sağlanan Net Nakit
-23.101
316.783
ifrs-full_EffectOfExchangeRateChangesOnCashAndCashEquivalents|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
Yabancı Para Çevrim Farklarının Nakit ve Nakde Eşdeğer Varlıklar Üzerindeki Etkisi
0
ifrs-full_IncreaseDecreaseInCashAndCashEquivalents|http://www.mkk.com.tr/2015/role/tersenetLabel
Nakit ve Nakde Eşdeğer Varlıklardaki Net Artış (Azalış)
20.864
1.220
kap-fr_CashAndCashEquivalentsForCashFlowStatement|http://www.mkk.com.tr/2015/role/tersePeriodStartLabel
Dönem Başındaki Nakit ve Nakde Eşdeğer Varlıklar
5
24.926
23.706
kap-fr_CashAndCashEquivalentsForCashFlowStatement|http://www.mkk.com.tr/2015/role/tersePeriodEndLabel
Dönem Sonundaki Nakit ve Nakde Eşdeğer Varlıklar
5
45.790
24.926

Sunum Para Birimi 1.000 TL
Finansal Tablo Niteliği Konsolide Olmayan
Dipnot Referansı
Ödenmiş Sermaye
Hisse Senedi İhraç Primleri
Diğer Sermaye Yedekleri
Kâr veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler ve Giderler
Kâr veya Zararda Yeniden Sınıflandırılacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler ve Giderler
Kar Yedekleri
Geçmiş Dönem Karı / (Zararı)
Dönem Net Kar veya Zararı
Kontrol Gücü Olmayan Paylar
Toplam Özkaynak
Önceki Dönem
01.01.2022 – 31.12.2022

ifrs-full_StatementOfChangesInEquityAbstract|
Özkaynaklar Değişim Tablosu
kap-fr_ChangesInEquityItemsLineItems|http://www.mkk.com.tr/2015/role/capslockLabel
ÖZKAYNAK KALEMLERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER
ifrs-full_Equity|http://www.xbrl.org/2003/role/periodStartLabel
Dönem Başı Bakiyeler
133.500
43.129
7.101
-1.296
4.747
55.626
22.001
264.808
kap-fr_IncreaseDecreaseRequiredByTASEight|
TMS 8 Uyarınca Yapılan Düzeltmeler
kap-fr_FinancialEffectOfCorrectionsOfAccountingErrors|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Hataların Düzeltilmesinin Etkisi
kap-fr_FinancialEffectOfChangesInAccountingPolicy|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Muhasebe Politikasında Yapılan Değişikliklerin Etkisi
kap-fr_RestatedBalances|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Yeni Bakiye
133.500
43.129
7.101
-1.296
4.747
55.626
22.001
264.808
ifrs-full_ComprehensiveIncome|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Toplam Kapsamlı Gelir (Gider)
1.055
100.364
101.419
kap-fr_CapitalIncreaseInCash|
Nakden Gerçekleştirilen Sermaye Artırımı
kap-fr_CapitalIncreaseTroughInternalReserves|
İç Kaynaklardan Gerçekleştirilen Sermaye Artırımı
kap-fr_InflationAdjustmentsToPaidInCapital|
Ödenmiş Sermaye Enflasyon Düzeltme Farkı
kap-fr_ConvertibleBonds|
Hisse Senedine Dönüştürülebilir Tahviller
kap-fr_IncreaseDecreaseInSubordinatedDebt|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Sermaye Benzeri Borçlanma Araçları
ifrs-full_IncreaseDecreaseThroughTransfersAndOtherChangesEquity|
Diğer Değişiklikler Nedeni İle Artış (Azalış)
kap-fr_ProfitDistributions|
Kar Dağıtımı
18.334
-22.001
-3.667
ifrs-full_DividendsPaid|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Dağıtılan Temettü
-3.667
-3.667
kap-fr_TransfersToReserves|
Yedeklere Aktarılan Tutarlar
1.100
-1.100
kap-fr_OtherProfitDistributions|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer
17.234
-17.234
ifrs-full_Equity|http://www.xbrl.org/2003/role/periodEndLabel
Dönem Sonu Bakiyeler
133.500
43.129
7.101
-241
23.081
55.626
100.364
362.560
Cari Dönem
01.01.2023 – 31.12.2023

ifrs-full_StatementOfChangesInEquityAbstract|
Özkaynaklar Değişim Tablosu
kap-fr_ChangesInEquityItemsLineItems|http://www.mkk.com.tr/2015/role/capslockLabel
ÖZKAYNAK KALEMLERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER
ifrs-full_Equity|http://www.xbrl.org/2003/role/periodStartLabel
Dönem Başı Bakiyeler
133.500
43.129
7.101
-241
23.081
55.626
100.364
362.560
kap-fr_IncreaseDecreaseRequiredByTASEight|
TMS 8 Uyarınca Yapılan Düzeltmeler
kap-fr_FinancialEffectOfCorrectionsOfAccountingErrors|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Hataların Düzeltilmesinin Etkisi
kap-fr_FinancialEffectOfChangesInAccountingPolicy|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Muhasebe Politikasında Yapılan Değişikliklerin Etkisi
kap-fr_RestatedBalances|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Yeni Bakiye
133.500
43.129
7.101
-241
23.081
55.626
100.364
362.560
ifrs-full_ComprehensiveIncome|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Toplam Kapsamlı Gelir (Gider)
503.196
503.196
kap-fr_CapitalIncreaseInCash|
Nakden Gerçekleştirilen Sermaye Artırımı
kap-fr_CapitalIncreaseTroughInternalReserves|
İç Kaynaklardan Gerçekleştirilen Sermaye Artırımı
kap-fr_InflationAdjustmentsToPaidInCapital|
Ödenmiş Sermaye Enflasyon Düzeltme Farkı
kap-fr_ConvertibleBonds|
Hisse Senedine Dönüştürülebilir Tahviller
kap-fr_IncreaseDecreaseInSubordinatedDebt|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Sermaye Benzeri Borçlanma Araçları
ifrs-full_IncreaseDecreaseThroughTransfersAndOtherChangesEquity|
Diğer Değişiklikler Nedeni İle Artış (Azalış)
kap-fr_ProfitDistributions|
Kar Dağıtımı
-7.065
89.213
792
-100.364
-17.424
ifrs-full_DividendsPaid|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Dağıtılan Temettü
-11.151
-11.151
kap-fr_TransfersToReserves|
Yedeklere Aktarılan Tutarlar
5.018
-5.018
kap-fr_OtherProfitDistributions|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer
-7.065
84.195
792
-84.195
-6.273
ifrs-full_Equity|http://www.xbrl.org/2003/role/periodEndLabel
Dönem Sonu Bakiyeler
133.500
43.129
36
-241
112.294
56.418
503.196
848.332

Bu Haberi Kap Sitesinde Görüntülemek İçin : https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1249348

Yorum yapın