BUCIM – Bursa Çimento Fabrikası – Kap Haberi

Finansal Rapor
A+ A-
Bağımsız Denetim Görüşü
Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü
SUN BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Sürekli Şartlı

BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU
Bursa Çimento Fabrikası Anonim Şirketi Genel Kurulu’na
A) Konsolide Finansal Tabloların Bağımsız Denetimi
1) Sınırlı Olumlu Görüş
Bursa Çimento Fabrikası Anonim Şirketi (“Grup”) ve bağlı ortaklığının (hep birlikte “Grup” olarak anılacaktır) 31 Aralık 2023 tarihli konsolide finansal durum tablosu ile aynı tarihte sona eren hesap dönemine ait; konsolide kâr veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu, konsolide özkaynak değişim tablosu ve konsolide nakit akış tablosu ile önemli muhasebe politikalarının özeti de dâhil olmak üzere konsolide finansal tablo dipnotlarından oluşan konsolide finansal tablolarını denetlemiş bulunuyoruz.
Görüşümüze göre “Sınırlı Olumlu Görüşün Dayanağı” bölümünde belirtilen konunun etkileri hariç olmak üzere, ilişikteki konsolide finansal tablolar, Grup’un 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle finansal durumunu ve aynı tarihte sona eren hesap dönemine ait finansal performansını ve nakit akışlarını, Türkiye Finansal Raporlama Standartları’na (“TFRS’lere) uygun olarak tüm önemli yönleriyle gerçeğe uygun bir biçimde sunmaktadır.
2) Sınırlı Olumlu Görüşün Dayanağı
7 Mart 2024 tarihli ve 2024 / 14 sayılı Sermaye Kurulu Bülteni’nde 7 Mart 2024 tarih ve 14/382 sayılı Sermaye Piyasası Kurul (SPK) Kararı yayımlanmıştır. Kararın C maddesinin 3 ve 4. fıkrası aşağıdaki gibidir:
“3-Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler” kalemi altında yer alan “Yasal Yedekler”in yasal kayıtlarında yer alan değeri üzerinden finansal tablolarda gösterileceği 2013/19 sayılı Kurul Bülteni’nde yer alan dipnot açıklamalarında belirtilmekle birlikte, enflasyon düzeltmesinde kullanılan endeks farkı dikkate alınarak, finansal tabloların bütüncül olarak tek bir endeks kapsamında gösterilmesi amacından hareketle; “Sermaye Düzeltme Farkları”, “Paylara İlişkin Primler (İskontolar)” (Emisyon Primi) dâhil “Yasal Yedekler” ile “Diğer Yedekler”de sınıflanan statü yedekleri ile özel yedekleri vb. yedek kalemlerinin;
i- Finansal Durum Tablosu’nda (Bilançoda) TÜFE ile düzeltilmiş tutarları üzerinden gösterilmesine,
ii- Yasal kayıtlarında yer alan enflasyona göre düzeltilmiş tutarlar ile TMS/TFRS uyarınca hazırlanan finansal tablolarda yer alan düzeltilmiş tutarlar arasındaki farkın ise “Geçmiş Yıllar Karları veya Zararları” hesabına yansıtılmasına, bu kapsamda dipnotlarda TMS/TFRS finansal durum tablosunda özkaynaklar altında izlenen “Sermaye Düzeltme Farkları” ve yedek tutarları, söz konusu kalemlerin yasal kayıtlardaki tutarların ayrıntısı ile “Geçmiş Yıllar Karları veya Zararları”nda izlenen fark hakkında açıklama yapılmasına,”
“4- Enflasyona ilk geçiş kapsamında TMS/TFRS uyarınca hazırlanan bilançoda oluşan “Geçmiş Yıllar Karları veya Zararları” ve anılan tutarın ilgili finansal tablo dönemindeki endekslenmiş tutarının dipnotlarda açıklanmasına”
karar verilmiştir.
Mezkur SPK kararının 7 Mart 2024 tarihinde yayımlanması sebebiyle ve Şirket Yönetim Kurulu’nun mali tablolarını 8 Mart 2024 tarihinde onaylanmış olduğundan, bu karardaki özkaynaklar ve Geçmiş Yıl Karları veya Zararı kalemleriyle ilgili belirtilen kurallar uygulanmamıştır. Dolayısıyla bu kararda yer alan kuralların etkisi ekli konsolide finansal tablolar ve dipnotlarda yer almamaktadır.
Yaptığımız bağımsız denetim, Sermaye Piyasası Kurulu (“SPK”) tarafından yayımlanan bağımsız denetim standartlarına ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan Türkiye Denetim Standartlarının bir parçası olan Bağımsız Denetim Standartlarına (BDS’lere) uygun olarak yürütülmüştür. Bu Standartlar kapsamındaki sorumluluklarımız, raporumuzun “Bağımsız Denetçinin Konsolide Finansal Tabloların Bağımsız Denetimine İlişkin Sorumlulukları” bölümünde ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. KGK tarafından yayımlanan Bağımsız Denetçiler için Etik Kurallar (“Etik Kurallar”) ile konsolide finansal tabloların bağımsız denetimiyle ilgili mevzuatta yer alan etik hükümlere uygun olarak Grup’tan bağımsız olduğumuzu beyan ederiz. Etik Kurallar ve mevzuat kapsamındaki etiğe ilişkin diğer sorumluluklar da tarafımızca yerine getirilmiştir. Bağımsız denetim sırasında elde ettiğimiz bağımsız denetim kanıtlarının, sınırlı olumlu görüşümüzün oluşturulması için yeterli ve uygun bir dayanak oluşturduğuna inanıyoruz.
3) Kilit Denetim Konuları
Kilit denetim konuları, mesleki muhakememize göre cari döneme ait konsolide finansal tabloların bağımsız denetiminde en çok önem arz eden konulardır. Kilit denetim konuları, bir bütün olarak konsolide finansal tabloların bağımsız denetimi çerçevesinde ve konsolide finansal tablolara ilişkin görüşümüzün oluşturulmasında ele alınmış olup, bu konular hakkında ayrı bir görüş bildirmiyoruz. Tarafımızca, Sınırlı Olumlu Görüşün Dayanağı bölümünde açıklanan konuya ilâve olarak aşağıda açıklanan konular kilit denetim konuları olarak belirlenmiş ve raporumuzda bildirilmiştir.
Kilit Denetim Konusu
Konunun Denetimde Nasıl Ele Alındığı
Enflasyon Muhasebesinin Uygulanması
Grup’un fonksiyonel para biriminin (Türk Lirası) 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla 2.1 numaralı “Yüksek enflasyonlu ekonomilerde finansal raporlama” dipnotunda belirtildiği üzere yüksek enflasyonlu ekonomik para birimi olarak değerlendirilmesi nedeniyle “Türkiye Muhasebe Standardı 29 Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama” standardı uygulanmıştır.
Söz konusu standart uyarınca, yüksek enflasyonlu bir ekonomiye ait para birimi esas alınarak hazırlanan konsolide finansal tabloların, bu para biriminin bilanço tarihindeki satın alma gücünde hazırlanması ve önceki dönem konsolide finansal tabloların da karşılaştırma amacıyla karşılaştırmalı bilgiler raporlama dönemi sonundaki cari ölçüm birimi cinsinden sunulmuştur. Bu çerçevede 31 Aralık 2023 ve 31 Aralık 2022 tarihli konsolide finansal tablolara TMS 29 uygulanmış olup, 31 Aralık 2022 tarihli konsolide finansal tablolarda 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle satın alma gücü esasına göre sunulmuştur.
TMS 29’nun konsolide finansal tablolara önemli etkisi olmasından dolayı TMS 29 Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama standardına bağlı uygulanan ilkeler bir kilit denetim konusu olarak değerlendirilmiştir.
Maddi Duran Varlıklar
Maddi duran varlıklar aktifinin %49’unu oluşturmaktadır.
Maddi duran varlıklar tutarlarının yüksek olması dolayısıyla, maddi duran varlıkların maliyetlerinin tespiti, ekonomik ömürlerinin belirlenmesi, dönem sonları itibariyle kullanılabilir durumda olduğunun tespiti denetimimiz için önem arz etmektedir ve bu nedenle tarafımızca kilit denetim konusu olarak belirlenmiştir.
Bu alanda uyguladığımız denetim prosedürlerimiz aşağıdakileri içermektedir:
-Varlık ve Yükümlülüklerin parasal ve parasal olmayan olarak ayrıştırılmasına ilişkin Grup yönetimi tarafından dikkate alınan yöntemler incelenmiştir.
-Hesaplamaların tamlığı, doğruluğu amacıyla kullanılan tarihler ve endeksler test edilmiştir.
-TMS 29 uyarınca yeniden düzenlenmiş konsolide finansal tablo ve ilgili finansal bilgiler kontrol edilmiştir.
-Enflasyon muhasebesi uygulanmış konsolide finansal tablolarda ve ilgili dipnotlardaki açıklamaların Standard yönünden yeterliliği değerlendirilmiştir.
Denetimimiz sırasında, Maddi Duran Varlıklar ile ilgili aşağıdaki denetim prosedürleri uygulanmıştır:
-Grup’un maddi duran varlık alım süreci ve alınan maddi duran varlıklara ilişkin belgeler incelenmiş; Muhasebe sistemlerinden elde edilen verilerle karşılaştırılmıştır.
-Grup’un maddi duran varlıkları için kullanmış olduğu tahminlerin önceki dönemlerle tutarlılığı değerlendirilmiştir.
-Grup tarafından maddi duran varlıklar için belirlenen ekonomik ömür süreleri, Grup ve sektör verileri ile karşılaştırılarak kontrol edilmiştir.
-Grup’un amortisman hesaplama çalışmaları temin edilerek bu çalışmalar yeniden hesaplanarak değerlendirilmiştir.
-Buna ek olarak Dipnot 12 Maddi Duran Varlıklar notunda yer alan açıklamaların yeterliliği TMS 16 kapsamında değerlendirilmiştir.
4) Yönetimin ve Üst Yönetimden Sorumlu Olanların Konsolide finansal tablolara İlişkin Sorumlulukları
Grup yönetimi; konsolide finansal tabloların TFRS’lere uygun olarak hazırlanmasından, gerçeğe uygun bir biçimde sunumundan ve hata veya hile kaynaklı önemli yanlışlık içermeyecek şekilde hazırlanması için gerekli gördüğü iç kontrolden sorumludur.
Konsolide finansal tabloları hazırlarken yönetim; Grup’un sürekliliğini devam ettirme kabiliyetinin değerlendirilmesinden, gerektiğinde süreklilikle ilgili hususları açıklamaktan ve Grup’u tasfiye etme ya da ticari faaliyeti sona erdirme niyeti ya da mecburiyeti bulunmadığı sürece işletmenin sürekliliği esasını kullanmaktan sorumludur.
Üst yönetimden sorumlu olanlar, Grup’un finansal raporlama sürecinin gözetiminden sorumludur.
5) Diğer Husus
Grup’un 31 Aralık 2022 tarihinde sona eren hesap dönemine ait konsolide finansal tabloları başka bir bağımsız denetçi tarafından denetlenmiş ve 27 Şubat 2023 tarihinde bu finansal tablolara olumlu görüş bildirmiştir.
6) Bağımsız Denetçinin Konsolide finansal tabloların Bağımsız Denetimine İlişkin Sorumlulukları
Bir bağımsız denetimde, biz bağımsız denetçilerin sorumlulukları şunlardır:
Amacımız, bir bütün olarak konsolide finansal tabloların hata veya hile kaynaklı önemli yanlışlık içerip içermediğine ilişkin makul güvence elde etmek ve görüşümüzü içeren bir bağımsız denetçi raporu düzenlemektir. SPK tarafından yayımlanan bağımsız denetim standartlarına ve BDS’lere uygun olarak yürütülen bir bağımsız denetim sonucunda verilen makul güvence; yüksek bir güvence seviyesidir ancak, var olan önemli bir yanlışlığın her zaman tespit edileceğini garanti etmez. Yanlışlıklar hata veya hile kaynaklı olabilir. Yanlışlıkların, tek başına veya toplu olarak, finansal tablo kullanıcılarının bu tablolara istinaden alacakları ekonomik kararları etkilemesi makul ölçüde bekleniyorsa bu yanlışlıklar önemli olarak kabul edilir.
SPK tarafından yayımlanan bağımsız denetim standartlarına ve BDS’lere uygun olarak yürütülen bağımsız denetimin gereği olarak, bağımsız denetim boyunca mesleki muhakememizi kullanmakta ve mesleki şüpheciliğimizi sürdürmekteyiz. Tarafımızca ayrıca:
– Konsolide finansal tablolardaki hata veya hile kaynaklı “önemli yanlışlık” riskleri belirlenmekte ve değerlendirilmekte; bu risklere karşılık veren denetim prosedürleri tasarlanmakta ve uygulanmakta ve görüşümüze dayanak teşkil edecek yeterli ve uygun denetim kanıtı elde edilmektedir. (Hile; muvazaa, sahtekârlık, kasıtlı ihmal, gerçeğe aykırı beyan veya iç kontrol ihlali fiillerini içerebildiğinden, hile kaynaklı önemli bir yanlışlığı tespit edememe riski, hata kaynaklı önemli bir yanlışlığı tespit edememe riskinden yüksektir.)
– Grup’un iç kontrolünün etkinliğine ilişkin bir görüş bildirmek amacıyla değil ama duruma uygun denetim prosedürlerini tasarlamak amacıyla denetimle ilgili iç kontrol değerlendirilmektedir.
– Yönetim tarafından kullanılan muhasebe politikalarının uygunluğu ile yapılan muhasebe tahminlerinin ve ilgili açıklamaların makul olup olmadığı değerlendirilmektedir.
– Elde edilen denetim kanıtlarına dayanarak, Grup’un sürekliliğini devam ettirme kabiliyetine ilişkin ciddi şüphe oluşturabilecek olay veya şartlarla ilgili önemli bir belirsizliğin mevcut olup olmadığı hakkında ve yönetimin işletmenin sürekliliği esasını kullanmasının uygunluğu hakkında sonuca varılmaktadır. Önemli bir belirsizliğin mevcut olduğu sonucuna varmamız hâlinde, raporumuzda, Konsolide finansal tablolardaki ilgili açıklamalara dikkat çekmemiz ya da bu açıklamaların yetersiz olması durumunda olumlu görüş dışında bir görüş vermemiz gerekmektedir. Vardığımız sonuçlar, bağımsız denetçi raporu tarihine kadar elde edilen denetim kanıtlarına dayanmaktadır. Bununla birlikte, gelecekteki olay veya şartlar Grup’un sürekliliğini sona erdirebilir.
– Konsolide finansal tabloların, açıklamalar dâhil olmak üzere, genel sunumu, yapısı ve içeriği ile bu tabloların, temelini oluşturan işlem ve olayları gerçeğe uygun sunumu sağlayacak şekilde yansıtıp yansıtmadığı değerlendirilmektedir.
– Konsolide finansal tablolar hakkında görüş vermek amacıyla, Grup içerisindeki işletmelere veya faaliyet bölümlerine ilişkin finansal bilgiler hakkında yeterli ve uygun denetim kanıtı elde edilmektedir. Grup denetiminin yönlendirilmesinden, gözetiminden ve yürütülmesinden sorumluyuz. Verdiğimiz denetim görüşünden de tek başımıza sorumluyuz.
Diğer hususların yanı sıra, denetim sırasında tespit ettiğimiz önemli iç kontrol eksiklikleri dâhil olmak üzere, bağımsız denetimin planlanan kapsamı ve zamanlaması ile önemli denetim bulgularını üst yönetimden sorumlu olanlara bildirmekteyiz.
Bağımsızlığa ilişkin etik hükümlere uygunluk sağladığımızı üst yönetimden sorumlu olanlara bildirmiş bulunmaktayız. Ayrıca bağımsızlık üzerinde etkisi olduğu düşünülebilecek tüm ilişkiler ve diğer hususlar ile varsa, ilgili önlemleri üst yönetimden sorumlu olanlara iletmiş bulunmaktayız.
Üst yönetimden sorumlu olanlara bildirilen konular arasından, cari döneme ait konsolide finansal tabloların bağımsız denetiminde en çok önem arz eden konuları yani kilit denetim konularını belirlemekteyiz. Mevzuatın konunun kamuya açıklanmasına izin vermediği durumlarda veya konuyu kamuya açıklamanın doğuracağı olumsuz sonuçların, kamuya açıklamanın doğuracağı kamu yararını aşacağının makul şekilde beklendiği oldukça istisnai durumlarda, ilgili hususun bağımsız denetçi raporumuzda bildirilmemesine karar verebiliriz.
B) Mevzuattan Kaynaklanan Diğer Yükümlülükler
1) 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun (“TTK”) 398’inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca düzenlenen Riskin Erken Saptanması Sistemi ve Komitesi Hakkında Denetçi Raporu 8 Mart 2024 tarihinde Şirket’in Yönetim Kurulu’na sunulmuştur.
2) TTK’nın 402’nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca Grup’un 1 Ocak ? 31 Aralık 2023 hesap döneminde defter tutma düzeninin, konsolide finansal tabloların, kanun ile Şirket esas sözleşmesinin finansal raporlamaya ilişkin hükümlerine uygun olmadığına dair önemli bir hususa rastlanmamıştır.
3) TTK’nın 402’nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca Yönetim Kurulu tarafımıza denetim kapsamında istenen açıklamaları yapmış ve talep edilen belgeleri vermiştir.
Bu bağımsız denetimi yürütüp sonuçlandıran sorumlu denetçi Hasan Türe’dir.
SUN BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.
A Member of PKF International
8 Mart 2024
Hasan Türe, YMM
Sorumlu Denetçi
İzmir, Türkiye
Finansal Tablolara İlişkin Genel Açıklama
31.12.2023 Tarihli Konsolide Mali Tablolar
Sunum Para Birimi TL
Finansal Tablo Niteliği Konsolide
Dipnot Referansı
Cari Dönem
31.12.2023

Önceki Dönem
31.12.2022

kap-fr_StatementOfFinancialPositionBalanceSheetAbstract|
Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
ifrs-full_AssetsAbstract|
Varlıklar
ifrs-full_CurrentAssetsAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
DÖNEN VARLIKLAR
ifrs-full_CashAndCashEquivalents|
Nakit ve Nakit Benzerleri
5
1.136.764.349
1.070.780.439
ifrs-full_CurrentTradeReceivables|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Ticari Alacaklar
1.864.814.925
2.239.106.652
kap-fr_CurrentTradeReceivablesDueFromRelaedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İlişkili Taraflardan Ticari Alacaklar
4
226.484
201.529
kap-fr_CurrentTradeReceivablesDueFromUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İlişkili Olmayan Taraflardan Ticari Alacaklar
8
1.864.588.441
2.238.905.123
ifrs-full_OtherCurrentReceivables|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer Alacaklar
55.326.273
24.269.008
kap-fr_OtherCurrentReceivablesDueFromUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İlişkili Olmayan Taraflardan Diğer Alacaklar
9
55.326.273
24.269.008
ifrs-full_Inventories|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Stoklar
10
1.225.050.932
1.712.067.755
ifrs-full_CurrentPrepayments|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Peşin Ödenmiş Giderler
431.846.673
272.737.287
kap-fr_CurrentPrepaymentsToUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İlişkili Olmayan Taraflara Peşin Ödenmiş Giderler
11
431.846.673
272.737.287
ifrs-full_OtherCurrentAssets|
Diğer Dönen Varlıklar
45.427.922
61.552.638
kap-fr_OtherCurrentAssetsDueFromUnrelatedParties|
İlişkili Olmayan Taraflardan Diğer Dönen Varlıklar
22
45.427.922
61.552.638
ifrs-full_CurrentAssetsOtherThanAssetsOrDisposalGroupsClassifiedAsHeldForSaleOrAsHeldForDistributionToOwners|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeTotalLabel
ARA TOPLAM
4.759.231.074
5.380.513.779
ifrs-full_CurrentAssets|http://www.xbrl.org/2003/role/totalLabel
TOPLAM DÖNEN VARLIKLAR
4.759.231.074
5.380.513.779
ifrs-full_NoncurrentAssetsAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
DURAN VARLIKLAR
kap-fr_NoncurrentFinancialInvestments|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Finansal Yatırımlar
89.176.644
91.444.041
ifrs-full_NoncurrentFinancialAssetsAtFairValueThroughProfitOrLoss|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Gerçeğe Uygun Değer Farkı Kar/Zarara Yansıtılan Finansal Varlıklar
57.329.878
59.908.589
kap-fr_NoncurrentFinancialAssetsDesignatedAsAtFairValueThroughProfitOrLoss|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Gerçeğe Uygun Değer Farkı Kar/Zarara Yansıtılan Olarak Sınıflandırılan Finansal Varlıklar
6
57.329.878
59.908.589
kap-fr_OtherNonCurrentFinancialInvestments|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer Finansal Yatırımlar
6
31.846.766
31.535.452
ifrs-full_OtherNoncurrentReceivables|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer Alacaklar
354.370
570.826
kap-fr_OtherNoncurrentReceivablesDueFromUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İlişkili Olmayan Taraflardan Diğer Alacaklar
9
354.370
570.826
ifrs-full_InvestmentAccountedForUsingEquityMethod|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımlar
15
581.568.106
547.549.562
ifrs-full_InvestmentProperty|
Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller
17
9.724.200
10.405.703
ifrs-full_PropertyPlantAndEquipment|
Maddi Duran Varlıklar
5.863.158.785
4.292.667.281
kap-fr_LandAndPremises|
Arazi ve Arsalar
12
516.260.707
507.334.154
kap-fr_LandImprovements|
Yeraltı ve Yerüstü Düzenlemeleri
12
91.265.022
59.832.140
ifrs-full_Buildings|
Binalar
12
407.115.907
386.545.187
kap-fr_MachineryAndEquipments|
Tesis, Makine ve Cihazlar
12
925.330.894
869.567.128
ifrs-full_Vehicles|
Taşıtlar
12
575.891.771
329.635.411
ifrs-full_FixturesAndFittings|
Mobilya ve Demirbaşlar
12
48.389.662
42.956.396
kap-fr_LeaseholdImprovements|
Özel Maliyetler
12
27.506.706
24.063.225
ifrs-full_ConstructionInProgress|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Yapılmakta Olan Yatırımlar
12
3.260.381.312
2.058.560.918
ifrs-full_OtherPropertyPlantAndEquipment|
Diğer Maddi Duran Varlıklar
12
11.016.804
14.172.722
kap-fr_RightOfUseAssets|
Kullanım Hakkı Varlıkları
14
26.109.760
17.016.888
ifrs-full_IntangibleAssetsAndGoodwill|
Maddi Olmayan Duran Varlıklar
35.343.057
45.760.790
kap-fr_OtherRights|
Diğer Haklar
13
29.261.555
35.531.535
ifrs-full_IntangibleAssetsUnderDevelopment|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Aktifleştirilen Geliştirme Maliyetleri
13
5.715.683
9.965.181
ifrs-full_OtherIntangibleAssets|
Diğer Maddi Olmayan Duran Varlıklar
13
365.819
264.074
ifrs-full_NoncurrentPrepayments|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Peşin Ödenmiş Giderler
273.080.273
412.420.497
kap-fr_NoncurrentPrepaymentsToUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İlişkili Olmayan Taraflara Peşin Ödenmiş Giderler
11
273.080.273
412.420.497
ifrs-full_DeferredTaxAssets|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Ertelenmiş Vergi Varlığı
29
382.020.057
0
ifrs-full_NoncurrentAssets|http://www.xbrl.org/2003/role/totalLabel
TOPLAM DURAN VARLIKLAR
7.260.535.252
5.417.835.588
ifrs-full_Assets|http://www.xbrl.org/2003/role/totalLabel
TOPLAM VARLIKLAR
12.019.766.326
10.798.349.367
ifrs-full_EquityAndLiabilitiesAbstract|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
KAYNAKLAR
ifrs-full_CurrentLiabilitiesAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
KISA VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLER
kap-fr_CurrentBorowings|
Kısa Vadeli Borçlanmalar
79.810.327
386.741.956
kap-fr_CurrentBorrowingsFromUnrelatedParties|
İlişkili Olmayan Taraflardan Kısa Vadeli Borçlanmalar
79.810.327
386.741.956
kap-fr_CurrentBankLoansFromUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Banka Kredileri
7
47.627.043
383.921.090
kap-fr_CurrentLeasingDebtsToUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Kiralama İşlemlerinden Borçlar
7
6.059.840
2.423.386
kap-fr_OtherShortTermBorrowingsFromUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer Kısa Vadeli Borçlanmalar
7
26.123.444
397.480
kap-fr_CurrentPortionOfNoncurrentBorrowings|
Uzun Vadeli Borçlanmaların Kısa Vadeli Kısımları
333.807.696
34.170.284
kap-fr_CurrentPortionOfNoncurrentBorrowingsFromUnrelatedParties|
İlişkili Olmayan Taraflardan Uzun Vadeli Borçlanmaların Kısa Vadeli Kısımları
7
333.807.696
34.170.284
kap-fr_CurrentPortionOfLongTermBankLoansFromUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Banka Kredileri
7
333.807.696
34.170.284
kap-fr_CurrentTradePayables|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Ticari Borçlar
543.783.757
569.779.458
kap-fr_CurrentTradePayablesToRelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İlişkili Taraflara Ticari Borçlar
4
8.832.214
453.297
kap-fr_CurrentTradePayablesToUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İlişkili Olmayan Taraflara Ticari Borçlar
8
534.951.543
569.326.161
kap-fr_CurrentEmployeeBenefitObligations|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Çalışanlara Sağlanan Faydalar Kapsamında Borçlar
20
47.565.518
28.339.309
ifrs-full_OtherCurrentPayables|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer Borçlar
116.166.047
21.292.838
kap-fr_OtherCurrentPayablesToRelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İlişkili Taraflara Diğer Borçlar
4
7.470
7.089
kap-fr_OtherCurrentPayablesToUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İlişkili Olmayan Taraflara Diğer Borçlar
9
116.158.577
21.285.749
ifrs-full_DeferredIncomeClassifiedAsCurrent|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Ertelenmiş Gelirler (Müşteri Sözleşmelerinden Doğan Yükümlülüklerin Dışında Kalanlar)
73.796.115
70.101.419
kap-fr_DeferredIncomeFromUnrelatedPartiesClassifiedAsCurrent|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
İlişkili Olmayan Taraflardan Ertelenmiş Gelirler (Müşteri Sözleşmelerinden Doğan Yükümlülüklerin Dışında Kalanlar)
11
73.796.115
70.101.419
ifrs-full_CurrentTaxLiabilitiesCurrent|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Dönem Karı Vergi Yükümlülüğü
29
21.391.096
100.757.265
ifrs-full_CurrentProvisions|
Kısa Vadeli Karşılıklar
69.561.705
9.741.781
ifrs-full_CurrentProvisionsForEmployeeBenefits|
Çalışanlara Sağlanan Faydalara İlişkin Kısa Vadeli Karşılıklar
19
59.679.982
0
ifrs-full_OtherShorttermProvisions|
Diğer Kısa Vadeli Karşılıklar
18
9.881.723
9.741.781
ifrs-full_OtherCurrentNonfinancialLiabilities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer Kısa Vadeli Yükümlülükler
39.792.002
50.679.281
kap-fr_OtherCurrentNonfinancialLiabilitiesToUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
İlişkili Olmayan Taraflara Diğer Kısa Vadeli Yükümlülükler
22
39.792.002
50.679.281
ifrs-full_CurrentLiabilitiesOtherThanLiabilitiesIncludedInDisposalGroupsClassifiedAsHeldForSale|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeTotalLabel
ARA TOPLAM
1.325.674.263
1.271.603.591
ifrs-full_CurrentLiabilities|http://www.xbrl.org/2003/role/totalLabel
TOPLAM KISA VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLER
1.325.674.263
1.271.603.591
ifrs-full_NoncurrentLiabilitiesAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
UZUN VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLER
ifrs-full_LongtermBorrowings|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Uzun Vadeli Borçlanmalar
168.532.033
25.765.612
kap-fr_LongTermBorrowingsFromUnrelatedParties|
İlişkili Olmayan Taraflardan Uzun Vadeli Borçlanmalar
168.532.033
25.765.612
kap-fr_LongTermBankLoansFromUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Banka Kredileri
7
159.480.646
17.794.962
kap-fr_LongTermLeasingDebtsToUnrelatedParties|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Kiralama İşlemlerinden Borçlar
7
9.051.387
7.970.650
ifrs-full_NoncurrentProvisions|
Uzun Vadeli Karşılıklar
168.971.101
143.293.553
ifrs-full_NoncurrentProvisionsForEmployeeBenefits|
Çalışanlara Sağlanan Faydalara İlişkin Uzun Vadeli Karşılıklar
19
168.971.101
143.293.553
ifrs-full_DeferredTaxLiabilities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Ertelenmiş Vergi Yükümlülüğü
29
4.125.249
692.250.886
ifrs-full_NoncurrentLiabilities|http://www.xbrl.org/2003/role/totalLabel
TOPLAM UZUN VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLER
341.628.383
861.310.051
ifrs-full_Liabilities|http://www.xbrl.org/2003/role/totalLabel
TOPLAM YÜKÜMLÜLÜKLER
1.667.302.646
2.132.913.642
ifrs-full_EquityAbstract|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
ÖZKAYNAKLAR
ifrs-full_EquityAttributableToOwnersOfParent|
Ana Ortaklığa Ait Özkaynaklar
8.802.594.563
7.113.000.313
ifrs-full_IssuedCapital|
Ödenmiş Sermaye
21
1.500.000.000
1.500.000.000
kap-fr_InflationAdjustmentsOnCapital|
Sermaye Düzeltme Farkları
3.668.070.482
3.668.070.482
kap-fr_CapitalAdjustmentsDueToCrossOwnership|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Karşılıklı İştirak Sermaye Düzeltmesi (-)
21
-25.297.029
-25.297.029
ifrs-full_SharePremium|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Paylara İlişkin Primler (İskontolar)
21
10.277.876
10.277.876
kap-fr_OtherAccumulatedComprehensiveIncomeThatWillNotBeReclassifiedInProfitOrLoss|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler (Giderler)
-77.785.813
-45.331.214
kap-fr_AccumulatedRevaluationAndRemeasurementGainsOrLossesThatWillNotBeReclassifiedInProfitOrLoss|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Yeniden Değerleme ve Ölçüm Kazançları (Kayıpları)
-69.011.371
-42.525.214
kap-fr_AccumulatedGainsOrLossesOnRemeasurementsOfDefinedBenefitPlans|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Tanımlanmış Fayda Planları Yeniden Ölçüm Kazançları (Kayıpları)
21
-69.011.371
-42.525.214
kap-fr_AccumulatedShareOfOtherComprehensiveIncomeOfInvestmentsAccountedForUsingEquityMethodThatWillNotBeReclassifiedToProfitOrLoss|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Özkaynak Yöntemi ile Değerlenen Yatırımların Diğer Kapsamlı Gelirinden Kar veya Zararda Sınıflandırılmayacak Paylar
21
-8.774.442
-2.806.000
kap-fr_RestrictedReservesAppropriatedFromProfits|
Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler
21
148.590.582
102.127.842
kap-fr_ProfitFromSalesOfParticipationSharesOrPropertyThatWillBbeAddedToShareCapital|
Sermayeye Eklenecek Gayrimenkul veya İştirak Satış Kazancı
3.964.839
3.964.839
kap-fr_LegalReserves|
Yasal Yedekler
144.625.743
98.163.003
ifrs-full_OtherReserves|
Diğer Yedekler
1.566.386
498.557
kap-fr_PriorYearsProfitsOrLosses|
Geçmiş Yıllar Karları veya Zararları
21
1.744.046.331
1.510.026.788
kap-fr_CurrentPeriodNetProfitOrLossClassifiedInEquity|
Net Dönem Karı veya Zararı
1.833.125.748
392.627.011
ifrs-full_NoncontrollingInterests|
Kontrol Gücü Olmayan Paylar
21
1.549.869.117
1.552.435.412
ifrs-full_Equity|http://www.xbrl.org/2003/role/totalLabel
TOPLAM ÖZKAYNAKLAR
10.352.463.680
8.665.435.725
ifrs-full_EquityAndLiabilities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/terseTotalLabel
TOPLAM KAYNAKLAR
12.019.766.326
10.798.349.367

Sunum Para Birimi TL
Finansal Tablo Niteliği Konsolide
Dipnot Referansı
Cari Dönem
01.01.2023 – 31.12.2023

Önceki Dönem
01.01.2022 – 31.12.2022

kap-fr_StatementOfProfitOrLossAndOtherComprehensiveIncomeAbstract|
Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu
ifrs-full_ProfitLossAbstract|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
KAR VEYA ZARAR KISMI
ifrs-full_Revenue|
Hasılat
23
10.435.477.503
11.546.476.821
ifrs-full_CostOfSales|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Satışların Maliyeti
23
-7.476.093.988
-8.293.765.700
kap-fr_GrossProfitLossFromCommercialOperations|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
TİCARİ FAALİYETLERDEN BRÜT KAR (ZARAR)
2.959.383.515
3.252.711.121
ifrs-full_GrossProfit|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
BRÜT KAR (ZARAR)
2.959.383.515
3.252.711.121
ifrs-full_AdministrativeExpense|http://www.mkk.com.tr/2015/role/negatedVerboseLabel
Genel Yönetim Giderleri
24
-314.894.481
-242.355.281
kap-fr_MarketingExpense|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Pazarlama Giderleri
24
-391.145.543
-379.566.632
ifrs-full_ResearchAndDevelopmentExpense|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Araştırma ve Geliştirme Giderleri
24
-23.735.764
-8.214.740
ifrs-full_OtherIncome|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler
25
606.381.217
544.878.293
ifrs-full_OtherExpenseByFunction|http://www.mkk.com.tr/2015/role/negatedVerboseLabel
Esas Faaliyetlerden Diğer Giderler
25
-231.184.474
-185.669.416
ifrs-full_ProfitLossFromOperatingActivities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
ESAS FAALİYET KARI (ZARARI)
2.604.804.470
2.981.783.345
kap-fr_InvestmentActivityIncome|
Yatırım Faaliyetlerinden Gelirler
26
305.897.388
134.940.448
kap-fr_InvestmentActivityExpenses|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Yatırım Faaliyetlerinden Giderler
26
-3.681.496
-31.861.020
ifrs-full_ShareOfProfitLossOfAssociatesAndJointVenturesAccountedForUsingEquityMethod|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımların Karlarından (Zararlarından) Paylar
15
53.836.267
90.439.303
kap-fr_ProfitLossBeforeFinancingExpense|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
FİNANSMAN GELİRİ (GİDERİ) ÖNCESİ FAALİYET KARI (ZARARI)
2.960.856.629
3.175.302.076
ifrs-full_FinanceIncome|
Finansman Gelirleri
27
234.770.975
406.395.570
ifrs-full_FinanceCosts|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Finansman Giderleri
27
-175.615.564
-198.170.631
ifrs-full_GainsLossesOnNetMonetaryPosition|
Net Parasal Pozisyon Kazançları (Kayıpları)
-1.335.765.163
-1.766.865.448
ifrs-full_ProfitLossBeforeTax|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER VERGİ ÖNCESİ KARI (ZARARI)
1.684.246.877
1.616.661.567
ifrs-full_IncomeTaxExpenseContinuingOperations|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Sürdürülen Faaliyetler Vergi (Gideri) Geliri
184.727.946
-998.773.272
kap-fr_CurrentPeriodTaxExpenseContinuingOperations|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Dönem Vergi (Gideri) Geliri
29
-594.826.600
-704.994.413
kap-fr_DeferredIncomeTaxExpenseContinuingOperations|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Ertelenmiş Vergi (Gideri) Geliri
29
779.554.546
-293.778.859
ifrs-full_ProfitLossFromContinuingOperations|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER DÖNEM KARI (ZARARI)
1.868.974.823
617.888.295
ifrs-full_ProfitLoss|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
DÖNEM KARI (ZARARI)
1.868.974.823
617.888.295
ifrs-full_ProfitLossAttributableToAbstract|
Dönem Karının (Zararının) Dağılımı
ifrs-full_ProfitLossAttributableToNoncontrollingInterests|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Kontrol Gücü Olmayan Paylar
35.849.075
225.261.284
ifrs-full_ProfitLossAttributableToOwnersOfParent|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Ana Ortaklık Payları
1.833.125.748
392.627.011
ifrs-full_EarningsPerShareAbstract|http://www.xbrl.org/2003/role/label
Pay Başına Kazanç
ifrs-full_EarningsPerShareLineItems|
Pay Başına Kazanç
ifrs-full_BasicEarningsPerShareAbstract|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Pay Başına Kazanç (Zarar)
ifrs-full_BasicEarningsLossPerShareFromContinuingOperations|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Sürdürülen Faaliyetlerden Pay Başına Kazanç (Zarar)
sürdürülen Faaliyetlerden Pay Başına kazanç (Zarar)
30
0,01390000
0,00300000
ifrs-full_DilutedEarningsPerShareAbstract|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Sulandırılmış Pay Başına Kazanç (Zarar)
ifrs-full_OtherComprehensiveIncomeAbstract|http://www.mkk.com.tr/2015/role/capslockLabel
DİĞER KAPSAMLI GELİR KISMI
ifrs-full_OtherComprehensiveIncomeThatWillNotBeReclassifiedToProfitOrLossNetOfTax|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacaklar
-40.326.742
-56.349.255
ifrs-full_OtherComprehensiveIncomeBeforeTaxGainsLossesOnRemeasurementsOfDefinedBenefitPlans|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Tanımlanmış Fayda Planları Yeniden Ölçüm Kazançları (Kayıpları)
29
-45.811.066
-66.929.069
ifrs-full_ShareOfOtherComprehensiveIncomeOfAssociatesAndJointVenturesAccountedForUsingEquityMethodThatWillNotBeReclassifiedToProfitOrLossBeforeTax|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımların Diğer Kapsamlı Gelirinden Kar veya Zararda Sınıflandırılmayacak Paylar
-5.968.442
-2.806.000
kap-fr_GainsOrLossesOnRemeasurementsOfDefinedBenefitPlansOfAssociatesAndJointVenturesAccountedForUsingEquityMethodBeforeTax|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımların Tanımlanmış Fayda Planları Yeniden Ölçüm Kazançları (Kayıpları)
-5.968.442
-2.806.000
ifrs-full_IncomeTaxRelatingToComponentsOfOtherComprehensiveIncomeThatWillNotBeReclassifiedToProfitOrLoss|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Diğer Kapsamlı Gelire İlişkin Vergiler
11.452.766
13.385.814
ifrs-full_IncomeTaxRelatingToRemeasurementsOfDefinedBenefitPlansOfOtherComprehensiveIncome|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Tanımlanmış Fayda Planları Yeniden Ölçüm Kazançları (Kayıpları), Vergi Etkisi
29
11.452.766
13.385.814
ifrs-full_OtherComprehensiveIncomeThatWillBeReclassifiedToProfitOrLossNetOfTax|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Kar veya Zarar Olarak Yeniden Sınıflandırılacaklar
0
0
ifrs-full_OtherComprehensiveIncome|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeTotalLabel
DİĞER KAPSAMLI GELİR (GİDER)
-40.326.742
-56.349.255
ifrs-full_ComprehensiveIncome|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeTotalLabel
TOPLAM KAPSAMLI GELİR (GİDER)
1.828.648.081
561.539.040
ifrs-full_ComprehensiveIncomeAttributableToAbstract|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Toplam Kapsamlı Gelirin Dağılımı
ifrs-full_ComprehensiveIncomeAttributableToNoncontrollingInterests|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Kontrol Gücü Olmayan Paylar
27.976.932
214.243.243
ifrs-full_ComprehensiveIncomeAttributableToOwnersOfParent|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Ana Ortaklık Payları
1.800.671.149
347.295.797

Sunum Para Birimi TL
Finansal Tablo Niteliği Konsolide
Dipnot Referansı
Cari Dönem
01.01.2023 – 31.12.2023

Önceki Dönem
01.01.2022 – 31.12.2022

kap-fr_StatementOfCashFlowsIndirectMethodAbstract|
Nakit Akış Tablosu (Dolaylı Yöntem)
ifrs-full_CashFlowsFromUsedInOperatingActivities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeTotalLabel
İŞLETME FAALİYETLERİNDEN NAKİT AKIŞLARI
2.025.766.923
-14.065.471
kap-fr_ProfitLossForCashFlowStatement|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Dönem Karı (Zararı)
1.868.974.823
617.888.295
kap-fr_ProfitLossFromContinuingOperationsForCashFlowStatement|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Sürdürülen Faaliyetlerden Dönem Karı (Zararı)
1.868.974.823
617.888.295
ifrs-full_AdjustmentsForReconcileProfitLoss|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeTotalLabel
Dönem Net Karı (Zararı) Mutabakatı İle İlgili Düzeltmeler
-124.024.037
1.235.535.109
ifrs-full_AdjustmentsForDepreciationAndAmortisationExpense|
Amortisman ve İtfa Gideri İle İlgili Düzeltmeler
12-13-14
334.190.440
287.199.672
ifrs-full_AdjustmentsForImpairmentLossReversalOfImpairmentLossRecognisedInProfitOrLoss|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Değer Düşüklüğü (İptali) İle İlgili Düzeltmeler
11.440.801
2.812.289
ifrs-full_AdjustmentsForImpairmentLossReversalOfImpairmentLossRecognisedInProfitOrLossTradeAndOtherReceivables|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Alacaklarda Değer Düşüklüğü (İptali) ile İlgili Düzeltmeler
8
-1.976.675
6.675.853
ifrs-full_AdjustmentsForImpairmentLossReversalOfImpairmentLossRecognisedInProfitOrLossInventories|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Stok Değer Düşüklüğü (İptali) ile İlgili Düzeltmeler
10
13.417.476
-3.863.564
ifrs-full_AdjustmentsForProvisions|
Karşılıklar İle İlgili Düzeltmeler
114.124.930
12.854.188
kap-fr_AdjustmentsForReversalOfProvisionsRelatedWithEmployeeBenefits|
Çalışanlara Sağlanan Faydalara İlişkin Karşılıklar (İptali) ile İlgili Düzeltmeler
19
110.014.391
12.335.226
kap-fr_AdjustmentsForReversalOfLawsuitAndOrPenaltyProvisions|
Dava ve/veya Ceza Karşılıkları (İptali) ile İlgili Düzeltmeler
18
4.110.539
518.962
kap-fr_AdjustmentsForInterestIncomeAndExpenses|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Faiz (Gelirleri) ve Giderleri İle İlgili Düzeltmeler
-213.234.125
-49.706.654
ifrs-full_AdjustmentsForInterestIncome|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Faiz Gelirleri ile İlgili Düzeltmeler
27
-286.521.641
-120.958.808
ifrs-full_AdjustmentsForInterestExpense|
Faiz Giderleri ile İlgili Düzeltmeler
27
93.956.536
64.427.143
kap-fr_DefferedFinancialExpenseFromCreditPurchases|
Vadeli Alımlardan Kaynaklanan Ertelenmiş Finansman Gideri
-33.234.347
359.027
kap-fr_UnearnedFinancialIncomeFromCreditSales|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Vadeli Satışlardan Kaynaklanan Kazanılmamış Finansman Geliri
12.565.327
6.465.984
ifrs-full_AdjustmentsForUnrealisedForeignExchangeLossesGains|
Gerçekleşmemiş Yabancı Para Çevrim Farkları İle İlgili Düzeltmeler
-141.056.116
225.592.202
ifrs-full_AdjustmentsForFairValueGainsLosses|
Gerçeğe Uygun Değer Kayıpları (Kazançları) İle İlgili Düzeltmeler
2.695.318
10.173.456
kap-fr_AdjustmentsForFairValueLossesOrGainsOfFinancialAssets|
Finansal Varlıkların Gerçeğe Uygun Değer Kayıpları (Kazançları) ile İlgili Düzeltmeler
26
2.695.318
10.173.456
ifrs-full_AdjustmentsForUndistributedProfitsOfInvestmentsAccountedForUsingEquityMethod|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımların Dağıtılmamış Karları ile İlgili Düzeltmeler
-53.836.267
-90.439.303
ifrs-full_AdjustmentsForUndistributedProfitsOfAssociates|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
İştiraklerin Dağıtılmamış Karları İle İlgili Düzeltmeler
15
-53.836.267
-90.439.303
ifrs-full_AdjustmentsForIncomeTaxExpense|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Vergi (Geliri) Gideri İle İlgili Düzeltmeler
29
-184.727.946
998.773.272
ifrs-full_AdjustmentsForLossesGainsOnDisposalOfNoncurrentAssets|
Duran Varlıkların Elden Çıkarılmasından Kaynaklanan Kayıplar (Kazançlar) İle İlgili Düzeltmeler
-3.586.253
14.276.071
kap-fr_AdjustmentsForLossesGainsArisedFromSaleOfTangibleAssets|
Maddi Duran Varlıkların Elden Çıkarılmasından Kaynaklanan Kayıplar (Kazançlar) ile İlgili Düzeltmeler
26
-3.586.253
14.276.071
ifrs-full_OtherAdjustmentsToReconcileProfitLoss|
Kar (Zarar) Mutabakatı İle İlgili Diğer Düzeltmeler
9.965.181
-176.000.084
ifrs-full_IncreaseDecreaseInWorkingCapital|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTotalLabel
İşletme Sermayesinde Gerçekleşen Değişimler
936.416.966
-1.162.630.133
ifrs-full_AdjustmentsForDecreaseIncreaseInTradeAccountReceivable|
Ticari Alacaklardaki Azalış (Artış) ile İlgili Düzeltmeler
383.157.393
-1.062.842.669
kap-fr_DecreaseIncreaseInTradeAccountsReceivablesFromRelatedParties|
İlişkili Taraflardan Ticari Alacaklardaki Azalış (Artış)
4
-22.799
2.174.455
kap-fr_DecreaseIncreaseInTradeAccountsReceivablesFromUnrelatedParties|
İlişkili Olmayan Taraflardan Ticari Alacaklardaki Azalış (Artış)
8
383.180.192
-1.065.017.124
kap-fr_AdjustmentsForDecreaseIncreaseInOtherReceivablesRelatedWithOperations|
Faaliyetlerle İlgili Diğer Alacaklardaki Azalış (Artış) ile İlgili Düzeltmeler
-30.840.809
20.067.149
kap-fr_DecreaseIncreaseInOtherRelatedPartyReceivablesRelatedWithOperations|
İlişkili Taraflardan Faaliyetlerle İlgili Diğer Alacaklardaki Azalış (Artış)
4
0
40.945.791
kap-fr_DecreaseIncreaseInOtherUnrelatedPartyReceivablesRelatedWithOperations|
İlişkili Olmayan Taraflardan Faaliyetlerle İlgili Diğer Alacaklardaki Azalış (Artış)
9
-30.840.809
-20.878.642
ifrs-full_AdjustmentsForDecreaseIncreaseInInventories|
Stoklardaki Azalışlar (Artışlar) İle İlgili Düzeltmeler
10
473.599.347
156.834.634
kap-fr_DecreaseIncreaseInPrepaidExpenses|
Peşin Ödenmiş Giderlerdeki Azalış (Artış)
11
-19.769.162
3.387.471
ifrs-full_AdjustmentsForIncreaseDecreaseInTradeAccountPayable|
Ticari Borçlardaki Artış (Azalış) ile İlgili Düzeltmeler
7.238.646
-171.967.810
kap-fr_IncreaseDecreaseInTradeAccountsPayablesToRelatedParties|
İlişkili Taraflara Ticari Borçlardaki Artış (Azalış)
4
11.788.440
-192.205.360
kap-fr_IncreaseDecreaseInTradeAccountsPayablesToUnrelatedParties|
İlişkili Olmayan Taraflara Ticari Borçlardaki Artış (Azalış)
8
-4.549.794
20.237.550
ifrs-full_AdjustmentsForIncreaseDecreaseInEmployeeBenefitLiabilities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Çalışanlara Sağlanan Faydalar Kapsamında Borçlardaki Artış (Azalış)
20
19.226.209
2.714.665
ifrs-full_AdjustmentsForIncreaseDecreaseInOtherOperatingPayables|
Faaliyetler ile İlgili Diğer Borçlardaki Artış (Azalış) ile İlgili Düzeltmeler
94.873.209
-35.420.188
kap-fr_IncreaseDecreaseInOtherOperatingPayablesToRelatedParties|
İlişkili Taraflara Faaliyetlerle İlgili Diğer Borçlardaki Artış (Azalış)
4
381
-40.552.799
kap-fr_IncreaseDecreaseInOtherOperatingPayablesToUnrelatedParties|
İlişkili Olmayan Taraflara Faaliyetlerle İlgili Diğer Borçlardaki Artış (Azalış)
9
94.872.828
5.132.611
ifrs-full_AdjustmentsForIncreaseDecreaseInDeferredIncome|http://www.xbrl.org/2003/role/verboseLabel
Ertelenmiş Gelirlerdeki (Müşteri Sözleşmelerinden Doğan Yükümlülüklerin Dışında Kalanlar) Artış (Azalış)
11
3.694.696
-79.478.108
kap-fr_AdjustmentsForOtherIncreaseDecreaseInWorkingCapital|
İşletme Sermayesinde Gerçekleşen Diğer Artış (Azalış) ile İlgili Düzeltmeler
5.237.437
4.074.723
kap-fr_DecreaseIncreaseInOtherAssetsRelatedWithOperations|
Faaliyetlerle İlgili Diğer Varlıklardaki Azalış (Artış)
22
16.124.716
14.347.909
kap-fr_IncreaseDecreaseInOtherPayablesRelatedWithOperations|
Faaliyetlerle İlgili Diğer Yükümlülüklerdeki Artış (Azalış)
22
-10.887.279
-10.273.186
ifrs-full_CashFlowsFromUsedInOperations|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeTotalLabel
Faaliyetlerden Elde Edilen Nakit Akışları
2.681.367.752
690.793.271
kap-fr_PaymentsRelatedWithProvisionsForEmployeeBenefits|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Çalışanlara Sağlanan Faydalara İlişkin Karşılıklar Kapsamında Yapılan Ödemeler
19
-59.070.852
-4.900.641
ifrs-full_IncomeTaxesPaidRefundClassifiedAsOperatingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Vergi İadeleri (Ödemeleri)
26
-596.529.977
-699.958.101
ifrs-full_CashFlowsFromUsedInInvestingActivities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeTotalLabel
YATIRIM FAALİYETLERİNDEN KAYNAKLANAN NAKİT AKIŞLARI
-1.594.389.812
-2.262.932.264
kap-fr_CashOutflowsArisingFromPurchaseOfSharesOrCapitalIncreaseOfAssociatesAndOrJointVenturesClassifiedAsInvestingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
İştiraklar ve/veya İş Ortaklıkları Pay Alımı veya Sermaye Artırımı Sebebiyle Oluşan Nakit Çıkışları
6
-427.921
-1.921.631
kap-fr_ProceedsFromSalesOfPropertyPlantEquipmentAndIntangibleAssetsClassifiedAsInvestingActivities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Maddi ve Maddi Olmayan Duran Varlıkların Satışından Kaynaklanan Nakit Girişleri
6.485.157
35.688.601
ifrs-full_ProceedsFromSalesOfPropertyPlantAndEquipmentClassifiedAsInvestingActivities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Maddi Duran Varlıkların Satışından Kaynaklanan Nakit Girişleri
6.485.157
35.688.601
kap-fr_PurchaseOfPropertyPlantEquipmentAndIntangibleAssetsClassifiedAsInvestingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Maddi ve Maddi Olmayan Duran Varlıkların Alımından Kaynaklanan Nakit Çıkışları
-1.896.426.189
-2.425.449.745
ifrs-full_PurchaseOfPropertyPlantAndEquipmentClassifiedAsInvestingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Maddi Duran Varlık Alımından Kaynaklanan Nakit Çıkışları
12
-1.890.014.465
-2.401.204.826
ifrs-full_PurchaseOfIntangibleAssetsClassifiedAsInvestingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Maddi Olmayan Duran Varlık Alımından Kaynaklanan Nakit Çıkışları
13
-6.411.724
-24.244.919
ifrs-full_DividendsReceivedClassifiedAsInvestingActivities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Alınan Temettüler
9.457.500
7.791.703
ifrs-full_InterestReceivedClassifiedAsInvestingActivities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Alınan Faiz
27
286.521.641
120.958.808
ifrs-full_CashFlowsFromUsedInFinancingActivities|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeTotalLabel
FİNANSMAN FAALİYETLERİNDEN NAKİT AKIŞLARI
55.535.358
2.457.440.583
kap-fr_ProceedsFromCapitalAdvances|
Sermaye Avanslarından Nakit Girişleri
0
2.209.858.168
kap-fr_PaymentsToAcquireEntitysSharesOrOtherEqutiyInstruments|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
İşletmenin Kendi Paylarını ve Diğer Özkaynağa Dayalı Araçlarını Almasıyla İlgili Nakit Çıkışları
0
-27.788.449
kap-fr_CashOutflowsDueToChangesInCrossShareholdings|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Karşılıklı İştirak Paylarındaki Değişimden Kaynaklanan Nakit Çıkışları
0
-27.788.449
ifrs-full_ProceedsFromBorrowingsClassifiedAsFinancingActivities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Borçlanmadan Kaynaklanan Nakit Girişleri
573.873.860
417.522.568
kap-fr_ProceedsFromLoansClassifiedAsFinancingActivities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Kredilerden Nakit Girişleri
573.873.860
417.522.568
ifrs-full_RepaymentsOfBorrowingsClassifiedAsFinancingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Borç Ödemelerine İlişkin Nakit Çıkışları
-297.495.943
-54.077.935
kap-fr_LoanRepaymantsClassifiedAsFinancingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Kredi Geri Ödemelerine İlişkin Nakit Çıkışları
-297.495.943
-54.077.935
kap-fr_PaymentsOfLeaseLiabilitiesClassifiedAsFinancingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Kira Sözleşmelerinden Kaynaklanan Borç Ödemelerine İlişkin Nakit Çıkışları
-10.991.861
0
ifrs-full_DividendsPaidClassifiedAsFinancingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedLabel
Ödenen Temettüler
21
-141.620.126
-23.646.626
ifrs-full_InterestPaidClassifiedAsFinancingActivities|http://www.xbrl.org/2009/role/negatedTerseLabel
Ödenen Faiz
27
-93.956.536
-64.427.143
ifrs-full_OtherInflowsOutflowsOfCashClassifiedAsFinancingActivities|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Diğer Nakit Girişleri (Çıkışları)
25.725.964
0
ifrs-full_IncreaseDecreaseInCashAndCashEquivalentsBeforeEffectOfExchangeRateChanges|http://www.mkk.com.tr/2015/role/alternativeNetlLabel
YABANCI PARA ÇEVRİM FARKLARININ ETKİSİNDEN ÖNCE NAKİT VE NAKİT BENZERLERİNDEKİ NET ARTIŞ (AZALIŞ)
486.912.469
180.442.848
ifrs-full_EffectOfExchangeRateChangesOnCashAndCashEquivalents|
Yabancı Para Çevrim Farklarının Nakit ve Nakit Benzerleri Üzerindeki Etkisi
-420.928.559
-572.219.968
ifrs-full_IncreaseDecreaseInCashAndCashEquivalents|http://www.xbrl.org/2009/role/netLabel
NAKİT VE NAKİT BENZERLERİNDEKİ NET ARTIŞ (AZALIŞ)
65.983.910
-391.777.120
kap-fr_CashAndCashEquivalentsForCashFlowStatement|http://www.xbrl.org/2003/role/periodStartLabel
DÖNEM BAŞI NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ
5
1.070.780.439
1.462.557.559
kap-fr_CashAndCashEquivalentsForCashFlowStatement|http://www.xbrl.org/2003/role/periodEndLabel
DÖNEM SONU NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ
5
1.136.764.349
1.070.780.439

Sunum Para Birimi TL
Finansal Tablo Niteliği Konsolide
Dipnot Referansı
Özkaynaklar
Ana Ortaklığa Ait Özkaynaklar
Kontrol Gücü Olmayan Paylar
Ödenmiş Sermaye
Sermaye Düzeltme Farkları
Karşılıklı İştirak Sermaye Düzeltmesi
Pay İhraç Primleri / İskontoları
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler veya Giderler
Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler veya Giderler
Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler
Diğer Yedekler
Birikmiş Karlar
Yeniden Değerleme ve Ölçüm Kazanç / Kayıpları
Özkaynak Yöntemi ile Değerlenen Yatırımların Diğer Kapsamlı Gelirinden Kar/Zararda Sınıflandırılmayacak Paylar
Riskten Korunma Kazanç / Kayıpları
Yeniden Değerleme ve Sınıflandırma Kazanç / Kayıpları
Geçmiş Yıllar Kar / Zararları
Net Dönem Karı Zararı
Tanımlanmış Fayda Planları Yeniden Ölçüm Kazançları/Kayıpları
Önceki Dönem
01.01.2022 – 31.12.2022

Özkaynaklar Değişim Tablosu
Özkaynaklar Değişim Tablosu
Dönem Başı Bakiyeler
500.000.000
2.464.066.834
-8.432.343
7.621.565
78.341.694
32.865
1.541.172.601
4.582.803.216
1.361.267.781
5.944.070.997
Muhasebe Politikalarındaki Değişikliklere İlişkin Düzeltmeler
Muhasebe Politikalarındaki Zorunlu Değişikliklere İlişkin Düzeltmeler
Muhasebe Politikalarındaki Gönüllü Değişikliklere İlişkin Düzeltmeler
Hatalara İlişkin Düzeltmeler
Diğer Düzeltmeler
Düzeltmelerden Sonraki Tutar
Transferler
23.786.148
-23.786.148
Toplam Kapsamlı Gelir (Gider)
-42.525.214
-2.806.000
392.627.011
347.295.797
214.243.243
561.539.040
Dönem Karı (Zararı)
392.627.011
392.627.011
225.261.284
617.888.295
Diğer Kapsamlı Gelir (Gider)
-42.525.214
-2.806.000
-45.331.214
-11.018.041
-56.349.255
Sermaye Arttırımı
1.000.000.000
1.204.003.648
2.656.311
1.477.635
2.208.137.594
2.208.137.594
Sermaye Azaltımı
Sermaye Avansı
Birleşme/Bölünme/Tasfiye Etkisi
Ortak Kontrole Tabi Teşebbüs veya İşletmeleri İçeren Birleşmelerin Etkisi
Dönemde Ödenen Kar Payı Avansları
Kar Payları
-23.646.626
-23.646.626
Kar Payı Hariç Pay Sahiplerine Yapılan Diğer Ödemeler
Payların Geri Alım İşlemleri Nedeniyle Meydana Gelen Artış (Azalış)
-16.864.686
-16.864.686
-16.864.686
Pay Bazlı İşlemler Nedeniyle Meydana Gelen Artış (Azalış)
Bağlı Ortaklık Edinimi veya Elden Çıkarılması
Bağlı Ortaklıklarda Kontrol Kaybı ile Sonuçlanmayan Pay Oranı Değişikliklerine Bağlı Artış/Azalış
Kontrol Gücü Olmayan Pay Sahipleriyle Yapılan İşlemler
Pay Sahiplerinin Diğer Katkıları
Nakit Akış Riskinden Korunma Kazançları (Kayıpları) Kaleminden Çıkarılan ve Finansal Olmayan Varlığın (Yükümlülüğün) veya Gerçeğe Uygun Değer Riskinden Korunma Muhasebesi Uygulanan Kesin Taahhüdün Başlangıç Maliyetine veya Defter Değerine Dahil Edilen Tutar
Opsiyonların Zaman Değerindeki Değişiklikler Kaleminden Çıkarılan ve Finansal Olmayan Varlığın (Yükümlülüğün) veya Gerçeğe Uygun Değer Riskinden Korunma Muhasebesi Uygulanan Kesin Taahhüdün Başlangıç Maliyetine veya Defter Değerine Dahil Edilen Tutar
Forward Sözleşmesinin Forward Bileşeninin Değerindeki Değişiklikler Kaleminden Çıkarılan ve Finansal Olmayan Varlığın (Yükümlülüğün) veya Gerçeğe Uygun Değer Riskinden Korunma Muhasebesi Uygulanan Kesin Taahhüdün Başlangıç Maliyetine veya Defter Değerine Dahil Edilen Tutar
Yabancı Para Alım Satım Marjlarındaki Değişiklikler Kaleminden Çıkarılan ve Finansal Olmayan Varlığın (Yükümlülüğün) veya Gerçeğe Uygun Değer Riskinden Korunma Muhasebesi Uygulanan Kesin Taahhüdün Başlangıç Maliyetine veya Defter Değerine Dahil Edilen Tutar
Diğer Değişiklikler Nedeni İle Artış (Azalış)
465.692
-8.837.300
-8.371.608
571.014
-7.800.594
Dönem Sonu Bakiyeler
18
1.500.000.000
3.668.070.482
-25.297.029
10.277.876
-42.525.214
-2.806.000
102.127.842
498.557
1.510.026.788
392.627.011
7.113.000.313
1.552.435.412
8.665.435.725
Cari Dönem
01.01.2023 – 31.12.2023

Özkaynaklar Değişim Tablosu
Özkaynaklar Değişim Tablosu
Dönem Başı Bakiyeler
1.500.000.000
3.668.070.482
-25.297.029
10.277.876
-42.525.214
-2.806.000
102.127.842
498.557
1.510.026.788
392.627.011
7.113.000.313
1.552.435.412
8.665.435.725
Muhasebe Politikalarındaki Değişikliklere İlişkin Düzeltmeler
Muhasebe Politikalarındaki Zorunlu Değişikliklere İlişkin Düzeltmeler
Muhasebe Politikalarındaki Gönüllü Değişikliklere İlişkin Düzeltmeler
Hatalara İlişkin Düzeltmeler
Diğer Düzeltmeler
Düzeltmelerden Sonraki Tutar
Transferler
46.462.740
1.007.739
345.156.532
-392.627.011
Toplam Kapsamlı Gelir (Gider)
-26.486.157
-5.968.442
1.833.125.748
1.800.671.149
27.976.932
1.828.648.081
Dönem Karı (Zararı)
1.833.125.748
1.833.125.748
35.849.075
1.868.974.823
Diğer Kapsamlı Gelir (Gider)
-26.486.157
-5.968.442
-32.454.599
-7.872.143
-40.326.742
Sermaye Arttırımı
Sermaye Azaltımı
Sermaye Avansı
Birleşme/Bölünme/Tasfiye Etkisi
Ortak Kontrole Tabi Teşebbüs veya İşletmeleri İçeren Birleşmelerin Etkisi
Dönemde Ödenen Kar Payı Avansları
Kar Payları
-111.076.899
-111.076.899
-30.543.227
-141.620.126
Kar Payı Hariç Pay Sahiplerine Yapılan Diğer Ödemeler
Payların Geri Alım İşlemleri Nedeniyle Meydana Gelen Artış (Azalış)
Pay Bazlı İşlemler Nedeniyle Meydana Gelen Artış (Azalış)
Bağlı Ortaklık Edinimi veya Elden Çıkarılması
Bağlı Ortaklıklarda Kontrol Kaybı ile Sonuçlanmayan Pay Oranı Değişikliklerine Bağlı Artış/Azalış
Kontrol Gücü Olmayan Pay Sahipleriyle Yapılan İşlemler
Pay Sahiplerinin Diğer Katkıları
Nakit Akış Riskinden Korunma Kazançları (Kayıpları) Kaleminden Çıkarılan ve Finansal Olmayan Varlığın (Yükümlülüğün) veya Gerçeğe Uygun Değer Riskinden Korunma Muhasebesi Uygulanan Kesin Taahhüdün Başlangıç Maliyetine veya Defter Değerine Dahil Edilen Tutar
Opsiyonların Zaman Değerindeki Değişiklikler Kaleminden Çıkarılan ve Finansal Olmayan Varlığın (Yükümlülüğün) veya Gerçeğe Uygun Değer Riskinden Korunma Muhasebesi Uygulanan Kesin Taahhüdün Başlangıç Maliyetine veya Defter Değerine Dahil Edilen Tutar
Forward Sözleşmesinin Forward Bileşeninin Değerindeki Değişiklikler Kaleminden Çıkarılan ve Finansal Olmayan Varlığın (Yükümlülüğün) veya Gerçeğe Uygun Değer Riskinden Korunma Muhasebesi Uygulanan Kesin Taahhüdün Başlangıç Maliyetine veya Defter Değerine Dahil Edilen Tutar
Yabancı Para Alım Satım Marjlarındaki Değişiklikler Kaleminden Çıkarılan ve Finansal Olmayan Varlığın (Yükümlülüğün) veya Gerçeğe Uygun Değer Riskinden Korunma Muhasebesi Uygulanan Kesin Taahhüdün Başlangıç Maliyetine veya Defter Değerine Dahil Edilen Tutar
Diğer Değişiklikler Nedeni İle Artış (Azalış)
60.090
-60.090
Dönem Sonu Bakiyeler
18
1.500.000.000
3.668.070.482
-25.297.029
10.277.876
-69.011.371
-8.774.442
148.590.582
1.566.386
1.744.046.331
1.833.125.748
8.802.594.563
1.549.869.117
10.352.463.680

Bu Haberi Kap Sitesinde Görüntülemek İçin : https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1258581

Yorum yapın