CCOLA – Coca – Cola İçeçek – Kap Haberi

Kredi Derecelendirmesi
A+ A-
Özet Bilgi
Fitch Ratings Kredi Derecelendirme Notu
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Kredi Derecelendirmesi
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi

Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Fitch Ratings (“Fitch”), Coca-Cola İçecek’in (“CCI”) Yabancı Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi Notunu ‘BBB’, görünümü ise ‘Durağan’ olarak teyit etti.
Fitch aynı zamanda, Yerli Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecesi Notu ile Uzun Vadeli Birincil Teminatsız Derecelendirme Notunu ‘BBB’ seviyesinde tutarak Ulusal Kredi notu ise en yüksek derece olan “AAA (tur)” olarak teyit etti.
Notun teyit edilmesi, genişleme planının başarılı bir şekilde uygulanması, devam eden güçlü faaliyet karlılığı ve Net Satış Gelirleri & FAVÖK büyümesinin bir sonucudur. Bu durum, CCI’ın ana pazarlarındaki lider konumu, meşrubat sektörünün esnek yapısı ve CCI’ın güçlü sermaye yapısı ile desteklenmektedir. CCI’ın kredi notu, Fitch’in metodolojileri arasında yer alan Ana Ortaklık – Bağlı Ortaklık Bağlantı Kriterleri doğrultusunda ana ortağı The Coca-Cola Company’nin (TCCC; NR) stratejik desteğinden de olumlu etkilenmektedir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Bu Haberi Kap Sitesinde Görüntülemek İçin : https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1299869

Yorum yapın